Antena Meniu Search
x

Palatul Buckingham anunţă că "doliul regal" va mai dura încă şapte zile după funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

O perioadă de "doliu regal" începe de acum şi va ţine încă şapte zile după ceremoniile funerare ale reginei Elisabeta a II-a, a căror dată va fi confirmată "la momentul potrivit", a anunţat vineri Palatul Buckingham, informează EFE şi dpa, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 09.09.2022, 13:08

Doliu Naţional în Marea Britanie
Doliu Naţional în Marea Britanie - Hepta

Deşi Palatul Buckingham nu a menţionat când anume vor avea loc funeraliile, este de aşteptat ca ceremonia să fie organizată în preajma celei de-a 11-a zile după decesul reginei, notează Reuters.

"Ca urmare a decesului Majestăţii Sale Regina, este dorinţa Majestăţii Sale Regele ca perioada de Doliu Regal să înceapă de acum şi să ţină şapte zile după Funeraliile Reginei", a anunţat Palatul Buckingham într-un comunicat, citat de agenţia de presă britanică.

O salvă de tunuri va fi trasă în Londra la ora locală 13:00 în Hyde Park, câte o salvă pentru fiecare din cei 96 de ani cât a trăit regina, a mai anunţat Palatul Buckingham.

Perioada de doliu va fi respectată de membrii familiei regale, personalul casei regale şi reprezentanţi ai casei regale cu îndatoriri oficiale, împreună cu trupele care sunt angajate în activităţile ceremoniale, scrie dpa.

Pe acelaşi subiect

Doliu naţional în Regatul Unit

Reşedinţele regale vor fi închise până după funeralii, inclusiv Galeria Reginei şi Grajdurile Legale de la Palatul Buckingham, precum şi Galeria Reginei din Edinburgh, Scoţia.

Castelul Balmoral şi Sandringham House, reşedinţe private ale reginei, vor fi la rândul lor închise în această perioadă, la fel şi Castelul Hillsborough, reşedinţa oficială a suveranului britanic în provincia Irlanda de Nord.

Între timp, cei care doresc să depună flori la Palatul Buckingham din Londra vor fi îndrumaţi să le lase în locuri special amenajate pentru această ocazie. Măsuri similare sunt luate la reşedinţele regale.

Totodată, pe întreaga perioadă a "doliului regal", drapelele de la reşedinţele regale vor fi arborate în bernă.

Printre alte detalii care încep să fie cunoscute cu privire la pregătirile pentru următoarele zile, până la funeralii, a apărut informaţia că nu vor fi puse la dispoziţie cărţi de condoleanţe în niciuna dintre reşedinţele oficiale ale familiei regale şi, în schimb, va fi activat un site web pe pagina oficială online a monarhiei.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, la vârsta de 96 de ani, înconjurată de membrii familiei, care au sosit la reşedinţa din Scoţia după ce medicii suveranului britanic îşi exprimaseră îngrijorarea pentru starea sa de sănătate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Palatul Buckingham anunţă că "doliul regal" va mai dura încă şapte zile după funeraliile Reginei Elisabeta a II-a