Antena Meniu Search
x

Primul lider mondial care l-a felicitat pe Vladimir Putin de ziua lui: "Astăzi, Rusia apără cu încredere demnitatea statului"

Kim Jong-un a fost primul lider mondial care l-a felicitat pe Vladimir Putin cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani, relatează Sky News. Dictatorul nord-coreeana lăudat conduita președintelui rus împotriva "provocărilor și amenințărilor" din partea SUA, spunând că legăturile dintre Phenian și Moscova sunt în prezent mai "solide ca niciodată".

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 07.10.2022, 18:53

Un singur lider mondial l-a felicitat pe Vladimir Putin de ziua lui: "Astăzi, Rusia apără cu încredere demnitatea statului" - Profimedia

De ziua lui, Vladimir Putin a primit un mesaj de felicitare de la unul dintre cei mai fideli aliați ai săi, Kim Jong-un. În mesajul său, liderul nord-coreean a lăudat comportamentul președitelui rus împotriva "provocărilor și amenințărilor" din partea SUA. 

"Astăzi, Rusia apără cu încredere demnitatea statului și interesele sale fundamentale de provocările și amenințările din partea SUA și a forțelor sale vasale. O astfel de realitate este de neconceput fără conducerea dvs. distinsă și voința puternică", a transmis liderul de Phenian. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Kim Jong-un: legăturile dintre Phenian și Moscova sunt în prezent mai "solide ca niciodată"

Pe acelaşi subiect

În plus, legăturile dintre Phenian și Moscova sunt în prezent mai "solide ca niciodată", a mai spus Kim Jong-un, potritvit  potrivit Agenției Centrale de Știri din Coreea (KCNA).

Mesajul vine la câteva luni după ce Vladimir Putin i-a scris lui Kim pentru a-i sugera întărirea legăturilor dintre cele două țări. Scrisoarea liderului de la Kremlin sugera că cei doi lucrează pentru "extinderea relațiilor bilaterale cuprinzătoare și constructive cu eforturi comune".

Coreea de Nord, sprijin de război oferit Rusiei

Coreea de Nord şi-a oferit sprijinul public Moscovei după invazia rusă lansată în Ucraina. A fost una dintre singurele ţări care a recunoscut independenţa regiunilor separatiste ucrainene, iar săptămâna aceasta şi-a exprimat sprijinul pentru anexarea proclamată de către Rusia a unor părţi ale Ucrainei.

”«Operaţiunea militară specială» a Moscovei în Ucraina a introdus o nouă realitate geopolitică în care Kremlinul şi (Coreea de Nord) ar putea deveni din ce în ce mai apropiate, poate chiar până la reînvierea relaţiei de cvasi-alianţă care a existat în timpul Războiului Rece”, a declarat Artyom Lukin, profesor la Universitatea Federală din Orientul Îndepărtat din Vladivostok, potrivit News.ro. Este de remarcat faptul că Phenianul a început să folosească noua expresie ”colaborare tactică şi strategică” pentru a descrie relaţia sa cu Rusia, a adăugat Lukin. 

SUA au anunţat că Rusia a abordat Coreea de Nord pentru a cumpăra milioane de cartuşe de muniţie şi alte arme, pentru a-şi reface stocul epuizat de război.

Atât Rusia, cât şi Coreea de Nord au negat acuzaţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Primul lider mondial care l-a felicitat pe Vladimir Putin de ziua lui: "Astăzi, Rusia apără cu încredere demnitatea statului"