Antena Meniu Search
x

Video Asasinatul Dariei Dughina: O lovitură grea pentru imaginea Ucrainei vine chiar de la Washington. Ce suspiciuni au americanii

Este stare de alertă din nou la cea mai mare centrală nucleară din Europa. Vladimir Putin a semnat un decret prin care complexul nuclear trece în proprietatea Rusiei, în timp ce armata sa a lansat mai multe bombardamente asupra zonelor civile din regiunea Zaporojie. Între timp, peste Ocean, jurnaliştii de la The New York Times scriu că oficiali ucraineni ar fi în spatele asasinării Dariei Dughina, fiica lui Alexandr Dughin, unul dintre ideologii regimului de la Kremlin.

de Redactia Observator

la 06.10.2022, 19:58

Vezi și

Oameni morţi şi locuinţe distruse, aşa arată Zaporojie după o noapte de teroare. Bombardamentele s-au auzit până la orele dimineţii şi au lăsat în urmă un oraş de nerecunoscut. Guvernatorul regiunii  i-a anunţat pe localnici printr-o postare pe Telegram să stea adăpostiţi în continuare. Între timp echipajele de salvare încearcă să scoată victimele de sub dărâmături.   

Oleksand Starukh, guvernator Zaporojie: Inamicul a terorizat o populaţie paşnică. Dar noi vom rezista şi vom învinge. Totul va fi Ucraina!

Război în Ucraina. La centrala nucleară Zaporojie situaţia este şi mai tensionată

Vladimir Putin a confiscat prin decret cea mai mare centrală nucleară a Europei. Kremlinul vrea să o lege la sistemul energetic al Rusiei. Directorul Agenţiei Internaţională pentru Energie Atomică a plecat de urgenţă în Ucraina pentru a evalua situaţia, în timp ce Angajaţii centralei spun că dacă nu se supun invadatorilor sunt bătuţi şi torturaţi. 

Pe acelaşi subiect

Serhiy Shvets, angajat la centrală: Nu există să ne predăm. Avem libertate sau murim. De ce aş vrea o viaţă fără libertate? 

Acţiunile Rusiei sunt puternic contestate de comunitatea internaţională. Ambasadorul rus la Bucureşti, Valeri Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor de Externe pentru a i se transmite oficial că ţara noastră condamnă categoric anexarea celor patru regiuni ucrainene. 

Iulian Chifu, consilier de stat: Putin a adus războiul în Rusia, l-a adus în fiecare casă. Când anunți mobilizare, fie și parțială, înseamnă război. Cu cine? Sigur, cu Ucraina am putea spune, dar nu prea e Ucraina că dușmanul este portretizat a fi Occidentul, Statele Unite, anglo-saxonii, anglo-americanii, în diferite formule, NATO.

Primele ipoteze ale SUA în cazul asasinării Dariei Dughina

Pe de altă parte, o informaţie publicată de celebrul cotidian american The New York Times pune într-o lumină proastă unele dintre deciziile Kievului. Jurnaliştii americani, care citează surse din serviciile secrete americane, susţin că sunt dovezi potrivit cărora oficiali din guvernul ucrainean au autorizat asasinarea Dariei Dughina, fiica lui Alexandr Dughin, considerat de mulţi ideolog al regimului Putin. 

"Oficialii americani cred că tatăl Dariei, Aleksandr Dughin, ultranaţionalistul rus, a fost de fapt ţinta atacului, iar cei care se află în spatele exploziei au crezut că acesta se va afla în maşină împreună cu fiica sa", scriu jurnaliştii de la New York Times.

Nu este clar ce oficiali din guvernul Ucrainei au aprobat asasinatul şi dacă Volodimir Zelenski ştia de complot. Oficialii ucraineni neagă în continuare orice implicare în moartea activistei ruse. Pe 20 august, maşina Dariei Dughina, a explodat pe un drum de la periferia Moscovei. Tânăra a murit pe loc. O anchetă a ruşilor a stabilit că dispozitivul exploziv a fost pus de o spioană ucraineană, care a fugit mai apoi în Estonia.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Asasinatul Dariei Dughina: O lovitură grea pentru imaginea Ucrainei vine chiar de la Washington. Ce suspiciuni au americanii