Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Ucraina a recucerit 500 de kilometri pătraţi în regiunea Herson de la 1 octombrie, spune Zelenski

Vladimir Putin împlineşte astăzi 70 de ani, dar nu prea are motive de sărbătorire. În Ucraina, trupele ruseşti continuă să cedeze teren iar contraatacurile pe care le încearcă sunt respinse. Soldaţii încorporaţi în urma mobilizării se plâng că sunt trataţi mizerabil şi trimişi pe front cu armament vechi. Generalii şi întregul minister al apărării sunt criticaţi tot mai sever, în public. Un politician numit chiar de ruşi în administraţia din Herson nu a ezitat să declare că ministrul apărării poartă răspunderea tuturor eşecurilor şi ar face mai bine să se sinucidă. Război Rusia - Ucraina, ziua 226 LIVE TEXT

De Redactia Observator la 07.10.2022, 08:21
Vezi și

Volodimir Zelenski: La Zaporojie, după ce a lovit prima rachetă, atunci când oamenii au venit să înlăture dărâmăturile, Rusia a trimis o a doua rachetă. Ticăloşie absolută. Răul absolut. 

În blocul din Zaporojie, distrus de o rachetă, cel puţin şapte oameni au murit iar sub dărâmături se pot afla alte corpuri neînsufleţite. Preşedintele Zelenski s-a adresat ieri, prin videoconferinţă, atât summitului european de la Praga, cât şi unei reuniuni din Australia. El a cerut din nou intensificarea sancţiunilor împotriva Rusiei şi sporirea livrărilor de arme către Ucraina.

Volodimir Zelenski: Va veni şi ziua în care vom putea vorbi despre eliberarea Crimeei

Zelenski a dezvăluit că, în ultimele zile, forţele ucrainene au eliberat zeci de localităţi şi o suprafaţă de 500 kilometri pătraţi în regiunea Herson. Aceasta pe lângă succesele din nord-estul ţării, unde teritoriul eliberat este mult mai mare. 

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelenski: Va veni cu siguranţă ziua în care vom putea raporta succese şi în regiunea Zaporojie, în acele zone care sunt încă sub controlul ocupanţilor. Va veni şi ziua în care vom putea vorbi despre eliberarea Crimeei. 

Joe Biden nu exclude o întâlnire cu Vladimir Putin la summitul Grupului celor 20 din Indonezia

Cabinetul preşedintelui a fost nevoit să clarifice o frază în care Zelenski regreta că Occidentul nu a efectuat "lovituri preventive" împotriva Rusiei, înainte de invazie. Kremlinul a preluat imediat declaraţia şi l-a acuzat pe liderul ucrainean că îndeamnă la un nou război mondial cu urmări "monstruoase". Zelenski se referise de fapt la sancţiuni preventive. Conducerea rusă a afirmat din nou că nu va permite declanşarea unui conflict nuclear, dar Statele Unite iau deja precauţii pentru o asemenea sinistră eventualitate: guvernul federal a achiziţionat o cantitate în valoare de 290 milioane de dolari dintr-un medicament împotriva efectului radiaţiilor. Preşedintele Joe Biden nu exclude, totuşi, o întâlnire cu Vladimir Putin la summitul din noiembrie al Grupului celor 20 din Indonezia. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Ucraina a recucerit 500 de kilometri pătraţi în regiunea Herson de la 1 octombrie, spune Zelenski

Breaking News

Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile. A fost adus în cătuşe la Curtea de Apel

Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile. A fost adus în cătuşe la Curtea de Apel