Antena Meniu Search
x

Prinţul Andrew, fiul reginei Elisabeta, dat în judecată pentru abuz sexual de victima agresorului Jeffrey Epstein

O femeie din Statele Unite, care susţine că a fost adusă în Marea Britanie pe când avea doar 16 ani, a intentat proces, după ce spune că a fost abuzată, fiind obligată să întreţină relaţii sexuale cu ducele de York, prinţul Andrew.

de Redactia Observator

la 10.08.2021, 20:46

Vezi și

Virginia Giuffre, cea care l-a acuzat de agresiuni sexuale şi pe Jeffrey Epstein, susține că a fost agresată sexual de către prințul Andrew la Londra și New York. O purtătoare de cuvânt a prințului Andrew, în vârstă de 61 de ani, a declarat că nu există „niciun comentariu” referitor la acest caz. Plângerea a fost depusă în temeiul Legii victimelor copiilor din New York, care acordă mai mult timp victimelor care au suferit abuzuri sexuale în copilărie să procese pentru despăgubiri, transmite BBC.

Prinţul Andrew a negat în repetate rânduri acuzaţiile care i-au fost aduse, inclusiv într-un interviu considerat dezastruos de BBC în noiembrie 2019. "Nu s-a întâmplat. Pot să vă spun absolut categoric că nu s-a întâmplat niciodată acest lucru. Nu-mi amintesc că am întâlnit-o vreodată pe această doamnă, nici măcar o singură dată", a mărturisit Andrew.  Cu toate acestea, există o fotografie care îl arată clar alături de Virginia Giuffre într-un loc despre care fratele lui Ghislaine Maxwell, o asociată, a confirmat că seamănă foarte mult cu casa ei din Londra. Unii prieteni ai prințului Andrew au sugerat că fotografia este falsă. În ciuda negărilor sale, prietenia cu omul de afaceri american şi scandalul creat l-au determinat pe prinţ să se retragă din viaţa publică. 

Virginia Giuffre, cunoscută pe atunci sub numele de Virginia Roberts, susține că prințul a abuzat-o sexual. Totul s-ar fi petrecut la casa londoneză a prietenului său Epstein și la casele lui Epstein din Manhattan și Little St James din Insulele Virgine. Femeia susține că prințul s-a angajat în acte sexuale fără consimțământul ei, știind câți ani avea și consideră că a fost o victimă a traficului sexual. În urma acestui episod, Virginia Giuffre, în vârstă de 38 de ani ar fi căpătat mai multe traume emoţionale pe care cu greu le-ar fi putut depăşi.

„În această țară nicio persoană, indiferent dacă este președinte sau prinț, nu este mai presus de lege și nici o persoană, oricât de neputincioasă sau de vulnerabilă ar fi, nu poate fi privată de protecția legii. În urmă cu douăzeci de ani, bogăția, puterea, poziția și legăturile prințului Andrew i-au permis să abuzeze de un copil înspăimântat și vulnerabil, nefiind nimeni acolo care să o protejeze. A trecut mult timp pentru ca el să poată fi tras la răspundere", se arată în documentația depusă la tribunal. 

În reclamaţie se arată că ducele de York, al doilea fiu al reginei Marii Britanii, este "un bărbat puternic" căruia Virginia Giuffre i-a fost „predată în scopuri sexuale” între anii 2000 şi 2002, începând cu vârsta de 16 ani, în reţeaua de trafic sexual pentru care Jeffrey Epstein a fost acuzat şi închis. Acesta din urmă s-a sinucis în închisoarea din Manhattan în vara lui 2019.  Prinţul Andrew este învinuit că a agresat-o sexual pe Virginia Giuffre, pe atunci minoră, de trei ori: la Londra, la o apropiată al lui Epstein, Ghislaine Maxwell, şi pe proprietăţile omului de afaceri la New York şi din Insulele Virgine. Maxwell este încarcerată. 

"Prinţul Andrew este responsabil de ceea ce mi-a făcut. Cei puternici şi bogaţi nu sunt exceptaţi de la a plăti pentru faptele lor. Sper că şi alte victime vor vedea că nu este posibil să trăieşti în tăcere şi frică", a spus Virgnia Giuffre într-o declaraţie transmisă presei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Prinţul Andrew, fiul reginei Elisabeta, dat în judecată pentru abuz sexual de victima agresorului Jeffrey Epstein