Antena Meniu Search
x

Femeie răpită, torturată şi decapitată de fiul unui mare afacerist, în Pakistan. Cei doi erau prieteni din copilărie

Fiul unui om de afaceri a fost în sfârşit acuzat de crimă, după ce ar fi torturat şi ucis cu brutalitate o prietenă din copilărie.

de Monica Palade

la 09.08.2021, 13:42

Fiul unui afacerist, acuzat de crimă după ce şi-a răpit, torturat şi decapitat prietena din copilărie, în Pakistan - Facebook

Zahir Jaffer, în vârstă de 30 de ani, este acuzat că a ţinut-o captivă pe Noor Mukadam, în vârstă de 27 de ani, la domiciliul său din Islamabad, Pakistan, înainte de o decapita.

Crima îngrozitoare a stârnit indignare în Pakistan, care deja are legi indulgente în legătură cu abuzurile domestice și are un istoric slab privind protecția femeilor împotriva violenței.

La câteva zile după moartea sa, pakistanezii au cerut #JusticeforNoor pe Twitter, iar pagina GoFundMe a strâns 36.000 de lire sterline (50.000 de dolari) pentru a acoperi taxele legale ale părinților ei. Noor, fiica unui diplomat apreciat, ar fi fost torturată, apoi ucisă de Jaffer la el acasă, în suburbia de lux din sectorul F-7 din Islamabad.

Au încercat să ascundă fapta

Pe acelaşi subiect

Cei doi ar fi fost prieteni de lungă durată, iar familiile celor doi se cunoșteau. Potrivit rapoartelor poliției, părinții lui Noor erau îngrijorați când fiica lor nu a reușit să ajungă acasă pe 19 iulie, dar apoi au primit un telefon de la ea spunând că a călătorit la Lahore cu prietenii.

Pe 20 iulie, familia a primit un telefon neaşteptat de la Jaffer, care a susţinut că Noor nu este cu el. Câteva ore mai târziu, poliția l-a sunat pe tatăl tinerei pentru a-i spune că fiica lui a fost ucisă și că ar trebui să se prezinte la secția de poliție, unde polițiștii l-au dus apoi la casa lui Jaffer pentru a identifica cadavrul.

Poliţiştii locali refuză să speculeze motivul care l-a condus pe Jaffer la înfiorătoarea crimă, în timp ce avocatul său a cerut „un proces echitabil”. Părinții lui Jaffer, Asmat și Zakir, au fost, de asemenea, arestați sub acuzația că „nu numai că au încercat reducerea”, ci și pentru că au făcut „eforturile cele mai mari pentru a șterge probele” și au făcut recent o cerere de cauțiune respinsă de instanţă.

Asmat și Zakir au fost în contact permanent cu fiul lor și au avut „informații prompte” despre răpire, a declarat judecătorul. De fapt, au trimis terapeuți în loc de polițiști să se ocupe de fiul lor, după ce au descoperit ce s-a întâmplat. Într-o declarație pentru CNN, Rizwan Abbasi, avocatul ambilor părinți, a declarat că aceştia au condamnat public crima.

Situaţia femeilor din Pakistan

„Suntem de partea celor afectaţi şi nu a fiului nostru”, se arată în declaraţie. Cazul a atras multă lume deoarece familia lui Jaffer conduce una dintre cele mai mari firme de tranzacționare și management de proiect din Pakistan.

Moartea lui Noor a atras atenția asupra situației dificile a femeilor și fetelor din Pakistan, unde violența împotriva lor este considerată o „problemă gravă”, potrivit unui raport făcut de Human Rights Watch, în 2020. Aproximativ 28% dintre femeile cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani au suferit de violență fizică din la adolescență, a declarat Ministerul Drepturilor Omului din Pakistan.

Se spune că violența are loc acasă și mai ales în rândul cuplurilor căsătorite, deși cea mai mare parte nu este raportată deoarece este considerată o normă culturală în societatea patriarhală din Pakistan, potrivit unei analize a Organizației Mondiale a Sănătății. Nu există o lege națională împotriva abuzului împotriva femeilor, deși unele provincii și-au introdus propria legislație.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Femeie răpită, torturată şi decapitată de fiul unui mare afacerist, în Pakistan. Cei doi erau prieteni din copilărie