Antena Meniu Search
x

Procesul lui Ghislaine Maxwell. Pilotul miliardarului Jeffrey Epstein a povestit cum i-a dus pe Donald Trump şi Prinţul Andrew cu avionul "Lolita Express"

În Statele Unite a început în această săptămână un proces răsunător în jurul căruia s-a făcut multă vâlvă din cauza numelor grele asupra cărora planează acuzații sau suspiciuni de pedofilie sau abuz sexual. 

de Redactia Observator

la 01.12.2021, 16:19

Procesul lui Ghislaine Maxwell. Pilotul fostului miliardar american, Jeffrey Epstein, a dezvăluit ce nume grele a dus cu avionul numit Lolita Express
Un protestatar ține o pancartă în afara tribunalului unde este judecată Ghislaine Maxwell - Profimedia

Pilotul finanțatorului pedofil Jeffrey Epstein a mărturisit la procesul lui Ghislaine Maxwell că a transportat VIP-uri în locuri de lux din întreaga lume, relatează BBC. Larry Visoski, primul martor în procesul în care Maxwell e judecată pentru trafic de persoane a povestit că i-a transportat cu avionul lui Jeffrey Epstein pe Prințul Andrew, Bill Clinton, Donald Trump și Kevin Spacey. Ghislaine Maxwell neagă acuzațiile, avocații ei spunând că este folosită ca țap ispășitor în cazul lui Epstein, care a murit în închisoare în 2019. Procurorii susțin însă că cei doi au fost „parteneri” în abuzuri sexuale.

Mărturiile prezentate în instanță marți au inclus detalii îngrozitoare. Maxwell a fost arestată anul trecut și riscă până la 80 de ani de închisoare dacă va fi găsită vinovată. Procurorii spun că vedeta engleză, care are și cetățenie americană și franceză, a recrutat și pregătit minore pentru ca partenerul ei, Epstein, să le abuzeze sexual. Întrebat despre rolul lui Maxwell în operaţiunile lui Epstein, pilotul miliardarului american a mărturisit că aceasta era mâna lui dreaptă.

Larry Visoski a fost pilotul lui Epstein timp de peste 25 de ani. În timpul ce depunea mărturie la proces, procurorii le-au arătat juraților fotografii cu proprietățile lui Epstein. Pilotul a mărturisit că nu a fost niciodată martor la vreo activitate sexuală în timpul călătoriilor, dar ușa cabinei a fost întotdeauna ținută închisă în timpul zborurilor cu avionul poreclit „Lolita Express”. A recunoscut că a dus-o cu avionul pe Virginia Roberts Giuffre, una dintre femeile care l-a acuzat pe Prințul Andrew de agresiune sexuală. Al doilea fiu al reginei Elisabeta, bărbatul în vârstă de 61 de ani, a negat în mod constant acuzația.

O altă femeie care a depus mărturie sub pseudonimul „Jane” a declarat în fața instanței că Maxwell era adesea în cameră cu ea când a întreținut relații sexuale cu Epstein pe când avea doar 14 ani. Jane a povestit că i-a întâlnit pe Epstein și Maxwell în timp ce participau la tabăra de vară în Michigan, în 1994. El a fost prezentat drept un donator bogat care oferă burse elevilor. Epstein a promis că îi va finanța educația, dar a abuzat-o, au spus procurorii. Femeia a mărturisit că tatăl ei a murit cu un an mai devreme de cancer și familia ei avea probleme financiare în acel moment. Ea a descris în detaliul abuzul la care a fost supusă și a spus că Maxwell era prezentă și „foarte dezinvoltă”.  Jane, pe atunci o adolescentă, vizita casa lui Epstein chiar și în fiecare săptămână.

Pe acelaşi subiect

Ea a spus că prima ei experiență sexuală s-a produs când au purtat o discuție despre viitorul ei. A povestit că Epstein a condus-o din biroul lui la un pavilion de la piscină, apoi și-a dat pantalonii jos și a început să se masturbeze. „Am înghețat de frică, nu mai văzusem niciodată un penis. Am fost îngrozită, eram dezgustată și rușinată.”

La scurt timp după acest episod, a avut prima experiență sexuală la care a fost prezentă și Maxwell. S-a produs în casa lui Epstein din Palm Beach, Florida. Jane a relatat că inculpata și Epstein i-au cerut să-i urmeze în dormitorul lui. Și-au scos hainele și „au început să se mângâie”. „Stăteam acolo și mi-au cerut să-mi dau bluza jos și apoi au început să mă mângâie peste tot. Jeffrey a început să se masturbeze, iar Ghislaine îl freca, îl săruta și îl mângâia”, a continuat ea.

A mărturisit că a călătorit cu Epstein și Maxwell de aproximativ 10 ori, în principal între casele lui din New York și New Mexico. Abuzurile s-au petrecut în timp ce avea între 14 și 16 ani. Jane a descris „orgii” cu alți participanți și a mărturisit că simțea durere în timpul presupuselor relații sexuale. Atât Epstein, cât și Maxwell s-ar fi lăudat cu legăturile lor din cercurile înalte, inclusiv cu oamenii celebri pe care îi cunoșteau.

Jane este prima dintre cele patru persoane care au acuzat-o pe Maxwell și care vor depune mărturie la proces. Maxwell a pledat nevinovată la toate cele opt acuzații care i se aduc, inclusiv cea de trafic sexual. Faptele s-ar fi petrecut din 1994 până în 2004. 

Cine este Ghislaine Maxwell și de ce este important procesul ei? 

Născută în 1961, în Franța, Ghislaine Maxwell este educată la Oxford și vorbește mai multe limbi. Este fiica unui bogat om de afaceri britanic, politician și patron de media, care a fost acuzat de spionaj și fraudă.  Ea l-a prezentat pe Epstein multor bărbați bogați și puternici, inclusiv pe Bill Clinton și Ducele de York.

Relația amoroasă dintre Ghislaine Maxwell și Epstein a durat câțiva ani, dar ea a continuat să lucreze pentru el mult timp după aceasta. Într-un interviu pentru Vanity Fair publicat în 2003, Epstein a spus că Maxwell nu era o angajată plătită, ci mai degrabă „cea mai bună prietenă a lui”.

În documentele depuse la tribunal, foștii angajați de la vila lui Epstein din Palm Beach o descriu ca fiind managerul casei, care a supravegheat personalul și s-a ocupat de finanțe. Este judecată după ce a fost arestată de FBI sub suspiciunea că l-ar fi ajutat pe Epstein să abuzeze sexual minore, ajutând la recrutarea și pregătirea victimelor.

Patru dintre acuzații se referă la anii 1994-1997 când ea era, potrivit rechizitoriului, printre cei mai apropiați prieteni ai lui Epstein și se se afla într-o „relație intimă” cu el. Alte două acuzații - de conspirație pentru trafic sexual și trafic sexual cu minori - au fost incluse în rechizitoriu și se referă la perioada 2001 și 2004. Alte două acuzații vizează mărturii mincinoase în 2016. Ea a pledat nevinovată pentru toate capetele de acuzare.

Epstein a murit într-o celulă din New York pe 10 august 2019, în timp ce aștepta, fără șansa de a fi eliberat pe cauțiune, procesul său sub acuzația de trafic sexual. Cazul a generat vâlvă în SUA din cauza unor suspiciune aruncate în spațiul public, potrivit cărora miliardarul căzut în dizgrație nu s-a sinucis, ci a fost omorât din cauza numelor grele și importante, implicate în faptele de care era acuzat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Procesul lui Ghislaine Maxwell. Pilotul miliardarului Jeffrey Epstein a povestit cum i-a dus pe Donald Trump şi Prinţul Andrew cu avionul "Lolita Express"