Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Profesoară care şi-a obligat elevul de 14 ani să întreţină relaţii sexuale cu ea, condamnată la doi ani de închisoare, în Australia: „A meritat!”

Profesoara care şi-a abuzat elevul de 14 ani spunându-i că „a meritat” a fost condamnată la doi ani de închisoare. 

de Monica Palade

la 08.07.2021 , 00:30

Profesoară care şi-a obligat elevul de 14 ani să întreţină relaţii sexuale cu ea, condamnată la doi ani de închisoare, în Australia: „A meritat!” - Profimedia

Monica Elizabeth Young, 24 de ani, a fost încătuşară după ce a pledat vinovat la trei capete de acuzare de act sexual cu adolescentul. Judecătoarea Kate Traill a citit părţi din declaraţia victimei scrise de băiat la Tribunalul districtual Sydney Downing Center.

Băiatul a spus că abuzul pe care l-a suferit „a deteriorat aproape toate aspectele vieții sale”. Magistratul susţine că băiatul a fost forțat să părăsească școala, după ce colegii săi au aflat de cele întâmplate. Adolescentul a recunoscut că i-ar fi tensionat relația cu familia sa, pe care a simțit că nu o mai poate înfrunta. 

„El spune că profesoara i-a stricat visele ... școala și relația cu familia și prietenii, încrederea în ceilalți și viața”, a mai spus judecătoarea Traill. Aceasta a descris acțiunile lui Young ca o încălcare „flagrantă” a încrederii sale, comentând că „trebuie să fi știut” că era minor când a început o relație sexuală cu el la scurt timp după ce a venit la muncă la școala sa. Young a fost acuzată că l-a bombardat pe adolescent cu mesaje Snapchat care spuneau că „îl așteaptă” în timp ce îl ruga să-i trimită fotografii indecente.

Articolul continuă după reclamă

Judecătoarea Traill a condamnat-o miercuri după-amiază pe Young la patru ani și nouă luni de închisoare cu o perioadă fără libertate condiționată de doi ani și cinci luni.

Pe acelaşi subiect

La rândul său, profesoara i-a trimis poze indecente înainte de a iniția contactul sexual într-o clasă în timpul unei pauze de masă.

A profitat de vulnerabilitatea elevului său

Profesoara din Sydney a fost inițial acuzată de 10 infracțiuni, inclusiv mai multe acuzații de raporturi sexuale agravate cu un copil în vârstă de 14-16 ani, după ce a fost arestată pe 10 iulie anul trecut.

Anchetatorii au spus anterior că a fost acuzată de agresarea băiatului în cinci ocazii separate - inclusiv la școală și în mașina ei.

Curtea a aflat că, înainte de a se întâlni cu el pentru sex, ea i-a trimis victimei un text care îi spunea:„Este periculos dacă suntem prinși, dar dacă o vei face va merita”. Instanței i s-a spus, de asemenea, cum a trimis fotografii cu ea, împreună cu mesaje sugestive, inclusiv una în care era întinsă în pat cu mesajul „Te aștept”.

„Nu numai că infractorul a încurajat victima să o atingă sexual, ci și l-a ajutat vizibil”, a mai spus judecătoarea Traill. „A făcut-o în circumstanțe în care îi era profesoară și trebuie să-i fi recunoscut imaturitatea sexuală ... Încrederea pe care părinții o acordă profesorilor pentru a-și proteja copiii a fost încălcată în mod flagrant în numeroase ocazii.

„Făptuitorul a profitat de vulnerabilitatea victimei”. Young va fi eligibilă pentru eliberare condiționată în octombrie 2023.

Monica Palade Like

Cu o experienţă în presă de peste 20 de ani, s-a alăturat echipei observatornews.ro în luna ianuarie 2021.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Profesoară care şi-a obligat elevul de 14 ani să întreţină relaţii sexuale cu ea, condamnată la doi ani de închisoare, în Australia: „A meritat!”