Antena Meniu Search
x

Protest uriaş în Canada. Mii de oameni au demonstrat împotriva obligativităţii unui certificat de vaccinare

Mii de oameni au demonstrat în oraşe din Canada, inclusiv în centrul financiar Toronto, sâmbătă, împotriva obligativităţii unui certificat de vaccinare impus de la Ottawa, scrie Reuters, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 06.02.2022, 09:46

Protest uriaş în Canada. Mii de oameni au demonstrat împotriva obligativităţii unui certificat de vaccinare
- Profimedia

„Freedom Convoy” a început ca o mişcare împotriva certificatului Covid de trecere a frontierei pentru transportatori, dar a devenit o voce puternică împotriva măsurilor sanitare impuse de guvernul condus de prim-ministrul Justin Trudeau. „Suntem cu toţii bolnavi şi obosiţi de certificate, de intimidare, de a trăi într-o mare închisoare”, a spus Robert, un protestatar din Toronto. „Vrem doar să ne întoarcem la normalitate fără să fim obligaţi să ne injectăm în vene otrava pe care ei o numesc vaccin”.

Protestatarii au blocat centrul Ottawa în ultimele opt zile, unii participanţi fluturând steaguri confederate sau naziste, spunând că vor să dizolve guvernul canadian. Poliţia din Ottawa a spus că au fost făcute acuzaţii de infracţiuni motivate de ură împotriva a patru persoane şi investighează ameninţările împotriva personalităţilor publice împreună cu Biroul Federal de Investigaţii al SUA.

Un bărbat a străbătut zona călare, ducând un steag cu Trump

Blocada bine organizată, despre care poliţia spune că s-a bazat parţial pe finanţarea de la simpatizanţi din Statele Unite, a instalat saune portabile, sâmbătă, pentru a combate temperaturile reci. Un bărbat a străbătut zona călare, ducând un steag cu Trump, potrivit videoclipurilor de pe reţelele de socializare.

Pe acelaşi subiect

Fostul preşedinte american Donald Trump a vorbit în favoarea trasnportatorilor care sunt împotriva „politicilor dure ale nebunului de extremă stânga Justin Trudeau, care a distrus Canada cu certificate nebuneşti de Covid”. GoFundMe a eliminat vineri pagina de donaţii a Freedom Convoy, spunând că a încălcat termenii şi condiţiile platformei din cauza activităţii ilegale. Grupul a strâns în jur de 10,1 milioane de dolari candieni.

Elon Musk, care anterior a criticat certificatul de vaccinare, a numit GoFundMe „hoţi profesionişti”

Şeful Tesla, Elon Musk, care anterior a criticat certificatul de vaccinare, a numit GoFundMe „hoţi profesionişti”. Guvernatorul de Florida, Ron DeSantis, şi alţi parlamentari republicani au promis că vor investiga compania din California.

Aproximativ 5.000 de oameni au manifestat la Ottawa, a anunţat Poliţia, în timp ce alte sute s-au adunat în Toronto, cel mai mare oraş al Canadei, şi în Quebec, în acelaşi timp cu carnavalul anual de iarnă al oraşului. Patru persoane au fost rănite în Manitoba după ce o camionetă a intrat în mulţime vineri seara. În Toronto, aproximativ 500 de angajaţi din domeniul sănătăţii s-au adunat în centrul oraşului în opoziţie cu convoiul de transportatori, potrivit unui martor Reuters.

Poliţia din Ottawa, care a avertizat vineri cu privire la o represiune a protestului şi a desfăşurat mai mulţi ofiţeri, nu are suficiente resurse pentru a pune capăt protestelor, a declarat sâmbătă şeful poliţiei oraşului. Trudeau a exclus folosirea trupelor împotriva trasnportatorilor din capitală, la începutul acestei săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Protest uriaş în Canada. Mii de oameni au demonstrat împotriva obligativităţii unui certificat de vaccinare