Antena Meniu Search
x

Video Români stabiliţi în Canada au luat parte la protestul camionagiilor de la Ottawa. ”l-am dat jos pe Ceauşescu şi el era mai deştept decât Trudeau”

Este revoltă în toată regula în Canada. Mii de camionagii care fac transport internaţional au blocat capitala Ottawa, nemulţumiţi că trebuie să stea în izolare 14 zile când revin în ţară dacă nu se vaccinează. Manifestanţii au ocupat dealul Parlamentului şi au mărşăluit prin faţa reşedinţei premierului. Justin Trudeau şi familia lui au fost evacuaţi şi duşi într-un loc secret, de teamă că protestatarii furioşi vor încerca să intre cu forţa în locuinţa sa.

de Redactia Observator

la 30.01.2022, 21:30

Vezi și

În capitala Canadei, transportul public a fost oprit, centrele comerciale şi mai multe hoteluri s-au închis, iar forţele de ordine au fost puse în alertă.

David Common, reporter CBC News: ”Mai mult de 10.000 de oameni, după estimările Poliţiei, sunt acum în Capitală. O mulţime care este foarte înflăcărată, bucuroasă că este aici. Este ceea ce au spus că vor face, că vor veni în număr mare în Capitală”.

La "Convoiul libertăţii" au participat și români stabiliți în Canada

"Convoiul libertăţii", cum a fost botezată mişcarea de protest, a adunat camionagii din toată ţara. La marşul motorizat au participat şi mulţi şoferi români stabiliţi în Canada. 

Pe acelaşi subiect

Ei spun că nu au fugit din România, pe vremea comunismului, ca acum să le fie îngrădită libertatea într-un stat democratic.

”I-am supravieţuit şi l-am dat jos pe Ceauşescu şi el era mai deştept decât tine, Trudeau!”, au scris românii pe pancartele cu care au venit la protest.

Tânăr: ”Sincer, m-am săturat de ordinele guvernului în ce priveşte tranzitul frontierei. Fac curse lungi de-a lungul întregii ţări, aşa că îmi este foarte greu”.

La intrare în capitala Ottawa, camionagii au fost întâmpinaţi ca nişte eroi, cu urale şi focuri de artificii.

Șoferii sunt supărați că trebuie să se vaccineze ca să evite perioada de izolare la revenirea în țară 

Una dintre primele opriri ale manifestanţilor, a fost reşedinţa premierului Justin Trudeau, principalul inamic al celor care nu vor să se vaccineze.

Bărbat: ”Luptăm pentru libertate, omul meu, şi vom continua să luptă. Nu ne ai cu nimic la mână, Trudeau. Vom câştiga, vom învinge, te vom înfrânge, Trudeau, libertate, libertate”.

De teamă că manifestanţii ar putea deveni violenţi, serviciile de securitate l-au evacuat pe premier şi familia acestuia, iar locul unde au fost transferaţi a fost ţinut secret.

Reacția premierului Justin Trudeanu la manifestație

Justin Trudeau, premierul Canadei: ”Mica minoritate marginală de oameni care se află pe drum spre Ottawa şi care împărtăşesc idei de neacceptat, nu-i reprezintă pe canadienii care au fost alături unii de alţii”.

Camionagii spun însă că regulile impuse de guvernul Trudeau îi lasă fără loc de muncă şi asta pentru că, dacă au curse de făcut în afara Canadei, la întoarcere trebuie să facă dovada că sunt complet vaccinaţi, altfel stau în izolare 2 săptămâni.

Premierul canadian susţine în schimb că aproape 90% dintre şoferii care fac transport internaţional sunt vaccinaţi şi singura cale pentru ca pandemia să se încheie este imunizarea unui număr cât mai mare de cetăţeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Români stabiliţi în Canada au luat parte la protestul camionagiilor de la Ottawa. ”l-am dat jos pe Ceauşescu şi el era mai deştept decât Trudeau”