Antena Meniu Search
x

Provincia canadiană Quebec renunţă la taxa pentru nevaccinaţi. Premier: Contribuţia de sănătate a divizat locuitorii

Provincia Quebec a renunţat la o taxă care viza persoanele nevaccinate împotriva Covid-19, pe care o anunţase luna aceasta şi care a provocat reacţii dure în Canada.

de Redactia Observator

la 02.02.2022, 15:21

Provincia canadiană Quebec renunţă la taxa pentru nevaccinaţi
Provincia canadiană Quebec renunţă la taxa pentru nevaccinaţi - Shutterstock

Premierul din Québec François Legault a decis, îngrijorat de disensiuni în rândul populaţiei, să retragă proiectul de lege privind o "contribuţie de sănătate", în contextul în care, afirmă el, ”vedem nemulţumirea crescând zi de zi”.

Pentru ca Québecul să meargă înainte într-o atmosferă socială liniştită, vă anunţ că Guvernul nu va depune acest proiect de lege privind contribuţia de sănătate”, a anunţat el marţi, într-o conferinţă de presă.

Acest proiect de taxare, prezentat la 11 ianuarie, se voia un ”stimulent” în vederea convngerii nevaccinţailor să se vaccineze împotriva covid-19.

De ce renunţă Quebec la taxa pentru nevaccinaţi

Pe acelaşi subiect

François Legault recunoaşte, acum, că ”acest anunţ i-a divizat pe locuitorii Québeculi”. Aceasta nu este prima oară când provincia Québec dă înapoi în privinţa unei măsuri sanitare.

Guvernul Legault voia în toamnă să impună vaccinarea obligatorie a întregului personal din domenul sănătăţii, însă a suspendat această măsură, pentru a evita slăbirea unui sistem sanitar afectat deja de o penurie a forţei de muncă.

Provincia Québec a anunţat tot marţi că activităţile sportive şi artistice - săli de sport, spa - destinate adulţilor urmează să se reia, începând de la 14 februarie, cu până la 25 de persoane.

Nouă din zece locuitori ai provinciei au fost vaccinaţi complet împotriva covid-19, iar 61% au fost vaccinaţi cu un ”booster” anticovid. ”Nu este suficient”, şi-a exprimat nemulţumirea premierul François Legault, care şi-a exprimat speranţa ca acest nivel al vaccinării să crească în zilele şi săptămânile următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Provincia canadiană Quebec renunţă la taxa pentru nevaccinaţi. Premier: Contribuţia de sănătate a divizat locuitorii