Antena Meniu Search
x

Foto Proteste de amploare în Franţa. Manifestanţii au dat foc maşinilor şi au distrus numeroase magazine

Scene violente în Franţa. Mii de oameni au ieşit din nou în stradă în acest weekend, pentru a protesta în legătură cu legea siguranței. Protestarii văd această normă ca pe o încălcare a libertăţii presei. Printre manifestanți s-au infiltrat și reprezentanţi ai Vestelor Galbene, care au transformat protestul într-o adevărată confruntare cu forţele de ordine.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 06.12.2020, 08:31

  • Un nou protest a izbucnit în weekend, în Franţa
  • Manifestanţii au protestat faţă de legea siguranţei

Violența a izbucnit în Franţa şi în acest weekend, în urma unui protest împotriva legii securităţii, dar și împotriva brutalității poliției. Protestatarii doresc să se renunţe la prevederea care ar interzice difuzarea imaginilor ce ar putea constitui dovezi ale abuzurilor poliției în timpul intervențiilor.

Manifestanții s-au confruntat cu poliția, au incendiat vehiculele și au spart vitrinele magazinelor din jur. Unii protestatari au folosit obiecte lăsate pe străzi pentru a crea baricade improvizate pe care le-au incendiat. Membrii așa-numitei mișcări a Vestelor Galbene au fost şi ei prezenţi.

Numeroase obiecte au fost aruncate asupra polițiștilor care au răspuns folosind gaze lacrimogene, potrivit aljazeera.com.

La protest au participat şi membrii Vestelor Galbene

Profimedia Images

Proteste la nivel naţional

Protestele săptămânale de la nivel național devin o criză majoră pentru guvernul președintelui Emmanuel Macron. Franța a fost lovită de un val de proteste stradale, după ce guvernul a introdus un proiect de lege ce își propunea să restricționeze imaginile cu ofiţerii de poliţie în mass-media și online.

Mai mult, bătaia unei persoane de culoare de către mai mulți ofițeri de poliție la sfârșitul lunii noiembrie au intensificat furia publică.

Ministrul de Interne Gerald Darmanin a declarat că 64 de persoane au fost reținute în toată țara, iar opt ofițeri de poliție au fost răniți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Proteste de amploare în Franţa. Manifestanţii au dat foc maşinilor şi au distrus numeroase magazine