Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin ameninţă Ucraina că va primi un răspuns și mai dur, "dacă actele de terorism împotriva Rusiei vor continua"

Preşedintele rus Vladimir Putin a promis luni riposte ''severe'' în cazul unor noi atacuri ucrainene contra Rusiei, la două zile după distrugerea parţială a podului Crimeii, infrastructură strategică şi simbol al anexării peninsulei omonime de către Rusia, transmit Reuters şi AFP.

de Redactia Observator

la 10.10.2022, 15:33

președintele Rusiei Vladimir Putin
Putin amenință Kievul cu "răspunsuri severe", în cazul în care Armata Ucrainei lovește ținte din Rusia - Profimedia Images

Preşedintele rus Vladimir Putin a confirmat atacurile masive ruseşti asupra infrastructurii energetice a Ucrainei şi promite un răspuns dur în cazul unor atacuri ucrainene împotriva Rusiei. Preşedintele Vladimir Putin a ameninţat cu un „răspuns dur” dacă atacurile împotriva Rusiei vor continua, la câteva ore după ce trupele sale au lansat un val masiv de lovituri care vizează oraşe din întreaga Ucraină, ca replică la atacul asupra podului Kerci care leagă Rusia şi Crimeea.

Putin a acuzat încă o dată Ucraina pentru atacul asupra podului Kerci, descriindu-l drept un "atac terorist care vizează distrugerea infrastructurii civile importante a Rusiei”. Rusia a lansat luni atacuri cu rachete cu rază lungă de acţiune împotriva infrastructurii energetice, militare şi de comunicaţii a Ucrainei, ca răzbunare pentru atacul care a vizat podul, a spus liderul de la Kremlin.

Vorbind la o şedinţă a Consiliului de Securitate,  Putin a declarat: ”Dacă actele de terorism continuă împotriva Rusiei, vom răspunde într-un mod foarte dur. Răspunsurile vor fi de aceeaşi amploare ca şi ameninţările la adresa Rusiei. Nimeni nu ar trebui să aibă îndoieli în privinţa asta”, a spus liderul rus în deschiderea unei reuniuni televizate a Consiliului de Securitate Naţională al Federaţiei Ruse.

El a indicat că Rusia a lansat o campanie ''masivă'' de bombardamente asupra Ucrainei în replică la atacul ''terorist'' care a avariat podul Crimeii. Anterior, Kremlinul declarase că exploziile care au zguduit luni Kievul fac parte din ceea ce Rusia numeşte ''operaţiune militară specială''. ''Totul se întâmplă în cadrul operaţiunii militare speciale'', a răspuns purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, unei întrebări legate de exploziile din Kiev şi din alte oraşe ucrainene, transmite Agerpres.

Pe acelaşi subiect

Mai multe orașe din Ucraina, bombardate cu rachete de armata rusă

Bombardamente ruse de o amploare fără precedent în ultimele luni au lovit Ucraina luni dimineaţa. Potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, zeci de rachete lansate de forţele ruse au lovit capitala Kiev şi regiunile Hmelniţki, Liov, Dnipro, Viniţa, Zaporojie, Sumî, Harkov şi Jitomir.

În 24 februarie acest an, Rusia a lansat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteți de acord ca evazioniștii sub 1 milion de euro să scape de închisoare dacă dau banii înapoi?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin ameninţă Ucraina că va primi un răspuns și mai dur, "dacă actele de terorism împotriva Rusiei vor continua"