Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vladimir Putin și Angela Merkel discută la Berlin despre gazoductul Nord Stream 2

Vladimir Putin a venit la Berlin pentru a discuta cu Angela Merkel despre conducta de gaz Nord Stream 2, care va alimenta Germania din Rusia. ”Este un proiect strict economic”, a spus liderul de la Kremlin.

de Redactia Observator

la 18.08.2018 , 22:19

Vladimir Putin și Angela Merkel în întâlnirea de la Berlin
Vladimir Putin și Angela Merkel s-au întâlnit la Berlin pentru a discuta despre gazoductul Nord Stream 2 - Reuters

Vladimir Putin a venit la Berlin pentru a discuta cu Angela Merkel despre conducta de gaz Nord Stream 2, care va alimenta Germania din Rusia. ”Este un proiect strict economic”, a spus liderul de la Kremlin.

La scurt timp după sosirea la Berlin, Președintele Rusiei a susținut, alături de cancelarul Germaniei, o conferință de presă. Vladimir Putin și Angela Merkel au dezvăluit că tema principală de discuțiilor va fi conducta de gaz Nord Stream 2.

În fața presei, Vladimir Putin a răspuns și la îngrijorările exprimate de Ucraina, referitoare la Nord Stream 2.

Articolul continuă după reclamă

„Vreau să subliniez că Nord Stream 2 este un proiect strict economic. Nu înseamnă că tranzitul de gaz prin Ucraina se va opri. Ştiu care este poziţia cancelarului în această privinţă. Tot ce contează pentru noi este ca acest proiect să fie fezabil din punct de vedere economic”, a spus Președintele Rusiei.

„Vom vorbi şi despre tranzitul de gaz. Cred că Ucraina ar trebui să continue să facă parte din tranzitul de gaz din Europa şi după ce proiectul Nord Stream 2 este lansat”, a declarat și Angela Merkel.

Cei doi lideri au mai spus că, la discuțiile bilaterale organizate la Castelul Meseberg, casa de oaspeți a Guvernului Germaniei, mai sunt pe agenda de discuții crizele din Siria și Ucraina, relațiile ruso-germane și acordul nuclear cu Iranul.

Sursa: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Vladimir Putin și Angela Merkel discută la Berlin despre gazoductul Nord Stream 2