Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Putin ar fi cerut scuze în numele lui Lavrov, care a spus că Hitler are "rădăcini evreieşti". Reacţia premierului din Israel

Premierul israelian Naftali Bennett a afirmat joi că preşedintele rus Vladimir Putin a cerut scuze pentru remarcile ministrului său de Externe în sensul că Adolf Hitler ar fi avut origini evreieşti, relatează Reuters şi AFP.

de Redactia Observator

la 05.05.2022 , 21:15

Vladimir Putin, scuze în faţa lui Naftali Bennett Vladimir Putin, scuze în faţa lui Naftali Bennett - Profimedia (scop ilustrativ)

Premierul israelian Naftali Bennett, care a purtat o discuţie la telefon cu liderul rus, a menţionat că a acceptat scuzele şi i-a mulţumit lui Vladimir Putin pentru că şi-a "clarificat atitudinea faţă de poporul evreu şi memoria Holocaustului", relevă un comunicat al biroului premierului israelian, citat de Agerpres.

Furie în Israel: Lavrov a spus că Adolf Hitler are rădăcini evreiești

Săptămâna trecută, şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a afimat că Adolf Hitler are "sânge evreiesc", o veche teorie dezminţită de istorici. Aceste afirmaţii au provocat furia Israelului, care le-a calificat drept "scandaloase, impardonabile" şi "o oribilă greşeală istorică"

Articolul continuă după reclamă

Războiul acuzaţiilor. Rusia pune paie pe foc în relaţia cu Israel

Ulterior, Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse a acuzat Israelul că îi sprijină pe ''neonaziştii din Ucraina'', amplificând scandalul declaşat de şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov. Iar miercuri, noi afirmaţii controversate au intensificat războiul declaraţiilor. ”Voi spune ceva ce care politicienii israelieni probabil nu vor să audă, dar poate că îi va interesa. În Ucraina, mercenarii israelieni luptă alături de militanţii din Azov, a declarat purtătoarea de cuvânt a a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-un interviu pentru postul de radio Sputnik. Fondat în 2014 de activişti de extremă dreaptă înainte de a fi integrat în forţele regulate, regimentul ucrainean Azov s-a impus ca unul dintre cei mai înverşunaţi opozanţi ai forţelor ruse în războiul declanşat de Rusia în Ucraina în luna februarie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Putin ar fi cerut scuze în numele lui Lavrov, care a spus că Hitler are "rădăcini evreieşti". Reacţia premierului din Israel