Antena Meniu Search
x

"Războiul îi ia pe cei mai buni". Un general rus, fost comandant al trupelor din Transnistria, a fost ucis în Ucraina cu rachete Storm Shadow

Război în Ucraina. Un experimentat general rus, Serghei Goriacev, care a fost, printre altele, comandatul trupelor ruse din Transnistria, a murit luni în Ucraina, în urma unui  atac cu rachete pe frontul din Zaporojie, relatează bloggerii ruşi de război. 

de Redactia Observator

la 13.06.2023, 17:19

"Războiul îi ia pe cei mai buni". Un general rus, fost comandant al trupelor din Transnistria, a fost ucis în Ucraina cu rachete Storm Shadow
Serghei Goriacev - Telegram

"Războiul îi ia pe cei mai buni. Ca urmare a unui atac cu rachete inamic, şeful Statului Major al Armatei 35 de Arme Combinate, generalul-maior Serghei Goriacev, a fost ucis", anunţă bloggerul militar Yuri Kotenok, corespondent de război și analist care conduce canalul de Telegram Voenkor Kotenok Z.

"Potrivit reprezentanţilor comandamentului Grupului Unit de Forţe, armata a pierdut astăzi unul dintre cei mai străluciţi şi mai eficienţi lideri militari", a adăugat Voenkor.

Goriachev, un comandant decorat, a condus anterior trupele ruseşti din regiunea separatistă Transnistria, a comandat o bază militară în Tadjikistan şi un centru de antrenament în Habarovsk, potrivit The Guardian. 

Ruşii: Goriacev a fost ucis de o rachetă Storm Shadow furnizată de Marea Britanie

Pe acelaşi subiect

Mai mulţi bloggeri militari ruşi au declarat că Goriacev a fost probabil ucis de o rachetă de croazieră Storm Shadow furnizată de Marea Britanie.

Ministerul rus al Apărării nu a făcut încă niciun comentariu în legătură cu moartea lui Goriacev.

Regiunea Zaporojie, controlată în proporţie de 80% de forţele ruseşti, este una dintre principalele ţinte ale contraofensivei ucrainene.

Câţi generali ruşi au murit în Ucraina

Potrivit The Guardian, peste 12 generali ruși au fost uciși de când Moscova a invadat Ucraina. Potrivit grupului independent media Meduza, generalul-maior Goriacev este deja al zecelea general rus care a fost ucis în acest război, dar el este primul general rus care moare în Ucraina în mai bine de un an.

Potrivit site-ului de știri anti-Putin Mediazona, cel puțin patru generali ruși, 58 de colonei și 176 de locotenenți-coloneli au fost uciși în invazia declanşată de Rusia.  Printre victime se numără generalul-maior Kanamat Botashev, generalul-maior Vladimir Frolov, generalul-maior Roman Kutuzov și generalul-maior Andrei Suhovetski.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris luni noapte luptele dintre trupele sale și forțele ruse drept "dure". "Dar ne mişcăm și asta este foarte important", a spus el. Ministerul Apărării a spus că armata ucraineană a eliberat satele Lobkovo, Levadne, Novodarovka, Neskuchne, Storojeve, Makarivka și Blahodatne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » "Războiul îi ia pe cei mai buni". Un general rus, fost comandant al trupelor din Transnistria, a fost ucis în Ucraina cu rachete Storm Shadow