Antena Meniu Search
x

Regina Elisabeta a II-a, ultimul drum regal. Sicriul monarhului va fi depus la Catedrala St Giles din Edinburgh, pentru următoarele 24 de ore

Regina Elisabeta a II-a a ajuns, duminică, la reședința regală din Edinburgh, Scoţia. După un drum de șase ore și peste 200 de kilometri de la Castelul Balmoral, sicriul a fost depus în Sala Tronului din reşedinţa regală de la Palatul Holyrood.

de Redactia Observator

la 12.09.2022, 10:26

Sicriul Reginei va fi despus la Catedrala St Giles pentru 24 de ore. Marți, Elisabeta a II-a ajunge la Londra - Profimedia

Pe drum, Suverana a fost însoțită de fiica sa, Anne, și soțul acesteia. Mii de oameni au întâmpinat aşa cortegiul funerar. Scoțienii au ieșit cu flori în mâini, în haine de doliu și au plecat capetele în timp ce sicriul Reginei trecea prin fața lor. Din când în când, doar aplauzele în semn de mulţumire pentru cei peste 70 de ani de devotament mai spărgeau tăcerea.

Luni, sicriul reginei va fi dus la Catedrala St Giles

Luni, urmează o procesiune, care va duce sicriul la Catedrala St Giles, unde oamenii își pot lua rămas bun de la regina lor încă 24 de ore. Regele și membrii Familiei Regale vor lua parte la procesiune și vor participa la o slujbă. Sicriul Majestății Sale va fi păzit de cei de la Compania Regală a Arcașilor. La ora 12.00 (ora României), Regele Charles al III-lea va vizita Westminster Hall, unde reprezenanții din Camera Comunelor și Camera Lorzilor se vor întâlni pentru a-și exprima condoleanțe. Regele va ține și un discurs.

Mai apoi, Regele și Regina consoartă vor zbura către Edinburgh, unde, în jurul orei 16:25, vor merge în spatele sicriului Reginei de la Palatul Holyrood până la Catedrala St Giles. La ora 17:00, va avea loc o slujbă în memoria Reginei. De la ora 18:00, publicul va putea vedea sicriul, care va rămâne în catedrală timp de 24 de ore. Regele Charles al III-lea va merge la Palatul Holyrood, unde va avea o audiență cu premierul Scoției, Nicola Sturgeon. La ora 19:30, Regele și Regina consoartă vor merge în Parlamentul scoțian, unde membrii vor prezenta o moțiune de condoleanțe. Seara, Regele Charles al III-lea și alți membri ai familiei regale vor reveni la Catedrala St Giles. Sicriul va fi dus la Londra marți, iar regina va rămâne la loc de cinste la Westminster Hall. Înmormântarea Reginei va avea loc la Westminster Abbey, luni, 19 septembrie.

Pe acelaşi subiect

Un portret al Reginei luminează Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, situată în Dubai, Emiratele Arabe Unite. Cealaltă parte a zgârie-norilor de 830 de metri este luminată cu un steag al Marii Britanii.

Câinii reginei vor rămâne la Prințul Andrew

Corgii, câinii de companie ai Reginei, urmează să locuiască împreună cu fiul ei, Prințul Andrew și cu fosta lui soție, Sarah Ferguson, la casa The Royal Lodge, un conac situat pe terenul Windsor Estate, a confirmat BBC.

Cei doi îi vor primi pe Muick și Sandy, căței pe care Prințul și fiicele sale, Beatrice și Eugenie, i-au făcut cadou monarhului în 2021. Regina mai avea și un dorgi, un amestec de teckel-corgi, numit Candy.

O sursă apropiată prințului Andrew a declarat pentru BBC: „Ducesa a fost cea care a găsit cățeii, care au fost dăruiți Majestății Sale de către duce. Ducesa își va continua marea prietenie cu Majestatea Sa, plimbând câinii în Frogmore”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Regina Elisabeta a II-a, ultimul drum regal. Sicriul monarhului va fi depus la Catedrala St Giles din Edinburgh, pentru următoarele 24 de ore