Antena Meniu Search
x

Video "E peste tot". Vânzarea suvenirurilor cu chipul Reginei a explodat. Magazinele din Londra se aşteaptă la profituri record

În timp ce Londra se pregăteşte de înmormântarea reginei, magazinele de suveniruri se pregătesc de profituri record. Turiştii caută acum orice le poate aminti de momentele istorice trăite în aceste zile. Cu ei a vorbit astăzi o echipă Observator, aflată la Londra. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 11.09.2022, 23:01

Vezi și

În Londra e un amestec de freamăt şi tristeţe. Chipul Reginei pare că te priveşte oriunde ai fi - în metrou, în magazine, pe stradă.

Maddie, turist: E peste tot. Nu am trecut prin niciun loc fără chipul ei. Dar era memorabilă, aşa că înţeleg de ce.

Maddie e din Statele Unite şi s-a întâmplat ca fix în timpul vacanţei sale să moară Regina. 

Maddie, turist: E un moment istoric şi vrem să cumpărăm amintiri pentru acasă, să le ducem familiilor şi să le păstrăm pentru copiii noştri.

Pe acelaşi subiect

Străzile capitalei Marii Britanii sunt pline, iar magazinele de suveniruri la fel. 

Într-un magazin din centrul Londrei, stocurile pentru produsele cu Regina Elisabeta a II-a sunt aproape epuizate. Tot ce a mai rămas în depozit de la jubileul reginei sunt acum la raft, iar preţurile sunt din ce în ce mai mari.

Britanicii vor amintiri cu Regina

Un steag cu regina era o liră. Acum costă cinci. Turiştii cumpără orice găsesc: bomboane, cereale, sticle de ketchup, magneţi sau caiete. Producătorii de amintiri la cutiuţă nu se aşteptau ca regina să moară subit şi nu s-au pregătit cum se cuvine pentru apariţia noului rege. Pentru astfel de suveniruri, turiştii mai au de aşteptat. 

În vară, cu ocazia Jubileului Reginei, vânzările de suveniruri au atins 330 de milioane de euro. Moartea ei ar putea creşte această sumă.  Orice eveniment major petrecut în familia regală britanică e şi o oportunitate de afaceri. Un restaurant din Londra a introdus un produs nou în meniu.

La mare căutare sunt ziarele de vineri, în care era anunţat decesul reginei. Sasha a reuşit să mai găsească unul şi va face colecţie până se întoarce acasă, ca să-şi amintească peste ani cum a trăit istoria pe viu. A venit special din Olanda pentru a participa la funeraliile reginei.

Chipul Reginei Elisabeta a II-a nu va dispărea însă curând din viaţa britanicilor. Sunt 4,5 miliarde de bancnote cu chipul ei în circulaţie şi bani în valoare totală de 82 de miliarde de lire.

Noi bancnote, după moartea suveranei

Probabil timp de 2 ani, vechile bancnote şi monede vor circula în paralel cu banii noi. Regina e în dreapta bancnotei, deci Charles va fi în stânga, în oglindă faţă de predecesor, aşa cum cere tradiţia.

Fostul suveran apare şi pe bani din Canada, Noua Zeelanda, insule din Caraibe şi alte părţi ale Commonwealth. 

Iubite şi fotografiate de turiştii din toată lumea, cutiile poştale sunt populare în Marea Britanie. Cele mai multe dintre ele au acum însemnul Reginei Elisabeta a II-a. Poşta din Londra a anunţat că acestea vor rămâne intacte şi nu vor fi înlocuite cu monograma regelui Charles al III-lea.

În schimb, de acum vor fi produse timbre doar cu chipul noului suveran.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » "E peste tot". Vânzarea suvenirurilor cu chipul Reginei a explodat. Magazinele din Londra se aşteaptă la profituri record