Antena Meniu Search
x

Video O lume întreagă plânge moartea Reginei Elisabeta a II-a. Cortegiu funerar, de la Castelul Balmoral spre Edinburgh

Cortegiul Reginei Elisabta a II-a a plecat de la Castelul Balmoral, unde suverana a murit, spre Edinburgh. Acolo, va fi depus în palatul Holyrood, reşedinţa oficială a suveranei în Scoţia. Pe drumul de peste 200 de kilometri, sicriul cu trupul Reginei va trece prin Aberdeen, se va opri în Dundee, unde va înconjura oraşul, iar apoi va continua traseul pe lângă parlamentul scoţian. În jurul orei 18, acesta va ajunge în Edinburgh, unde sunt aşteptaţi mii de oameni să aducă un ultim omagiu Majestăţii Sale. Sicriul va fi depus în Sala Tronului, unde va rămâne peste noapte. 

de Redactia Observator

la 11.09.2022, 13:17

Vezi și

Sicriul Reginei va porni de la Castelul Balmoral, unde a murit, joi, și se îndreaptă, duminică, de la ora locală 10.00 (ora 12.00, ora României), spre Edinburgh. La prânz, au loc proclamații în națiunile descentralizate.

Regele Charles al III-lea, întâlnire oficială la Buckingham

De asemenea, Regele Charles al III-lea urmează să se întâlnească cu secretarul general al Commonwealth-ului la Palatul Buckingham, înainte de a-i primi pe înalții comisari ai regatului și pe soții lor în Bow Room. Sâmbătă a fost confirmată data funeraliilor de stat ale reginei, care vor avea loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey. Înainte de aceasta, Regina va fi ținută în Westminster Hall timp de patru zile, pentru a permite publicului să îi aducă un ultim omagiu, a declarat familia regală.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Charles al III-lea, proclamat Rege al Australiei și Noii Zeelande

Noua Zeelandă, Australia și Canada au organizat deja ceremonii de proclamare pentru a-l recunoaște pe Regele Charles al III-lea ca nou șef de stat. Ceremoniile de proclamare sunt un eveniment constituțional și ceremonial care face trecerea oficială la un nou monarh pentru țările respective, scrie Mediafax. Liderii acestor țări au adus omagii Reginei în momentul în care i-au recunoscut succesorul.

Noul prim-ministru britanic îl va însoți pe Regele Carol într-un turneu regal în cele patru națiuni ale Marii Britanii pentru a conduce zilele de doliu național pentru mama sa, Regina Elisabeta a II-a.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » O lume întreagă plânge moartea Reginei Elisabeta a II-a. Cortegiu funerar, de la Castelul Balmoral spre Edinburgh