Antena Meniu Search
x

Revenit la CNN, Donald Trump şi-a reluat pledoaria preferată: alegeri "trucate", teorii ale conspiraţiei şi injurii. Biden: Chiar vreţi încă patru ani din asta?

Un Donald Trump combativ şi-a reluat miercuri partitura favorită pentru marea revenire pe postul CNN, candidatul la alegerile din 2024 lansând provocări, în aplauzele fanilor săi. Donald Trump a râs de postul care îl acuză, numindu-l „nebun”.

de Redactia Observator

la 11.05.2023, 10:37

Revenit la CNN, Donald Trump şi-a reluat pledoaria preferată: alegeri "trucate", teorii ale conspiraţiei şi injurii. Biden: Chiar vreţi încă patru ani din asta?
Revenit la CNN, Donald Trump şi-a reluat pledoaria preferată: alegeri "trucate", teorii ale conspiraţiei şi injurii. Biden: Chiar vreţi încă patru ani din asta? - Twitter

Schimbul a fost şi un exerciţiu periculos pentru CNN, unde Donald Trump nu a mai apărut într-un asemenea format de la alegerea sa din 2016. Canalul, cu care are o relaţie conflictuală, a fost acuzat că i-a oferit o portavoce în ciuda minciunilor sale despre alegerile din 2020, pierdute în faţa lui Joe Biden.

Şi, miercuri seară, Donald Trump a lansat din nou - fără dovezi - că acest buletin de vot a fost „falsificat”. Ar trebui să fii un „idiot” ca să nu recunoşti asta, a tachinat republicanul cu cravată roşie. Fostul lider, favorit la primarul republican, nici nu s-a angajat ferm să accepte rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2024.

În faţa unui public dedicat cauzei sale şi deseori hilar - alegători care intenţionează să voteze în alegerile primare republicane - fostul preşedinte a comentat pe deplin mai multe probleme arzătoare. el i-a îndemnat pe colegii săi republicani să provoace o neplată a datoriei americane, cu excepţia cazului în care se fac tăieri bugetare „masive”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Ce crede Trump despre războiul din Ucraina

Fostul chiriaş al Casei Albe, cunoscut pentru promisiunea de a construi un "zid" la graniţa cu Mexicul, a mai prezis că joi, când este aşteptat un aflux de migranţi din cauza expirării unei măsuri sanitare, va fi o zi "ruşinoasă".

De asemenea, s-a arătat extrem de evaziv faţă de războiul din Ucraina, refuzând să spună concret dacă vrea o victorie pentru Kiev sau pentru Moscova. Cu privire la avort, o problemă pe care republicanii sunt din ce în ce mai incomozi, Donald Trump a refuzat din nou să spună dacă va adopta o interdicţie naţională a avortului.

El a multiplicat atacurile împotriva succesorului său Joe Biden, posibilul său rival în 2024, asigurând că „pune serios presiune asupra lui”. Preşedintele democrat a reacţionat imediat ce schimbul televizat s-a încheiat. "Chiar vreţi încă patru ani din asta?", a scris el pe Twitter. "Dacă nu vreţi, contribuiţi la campania noastră", a scris Biden.

Acest schimb a fost adesea tensionat. "Nu eşti o persoană bună", "nu ştii despre ce vorbeşti"... a insultat-o fostul preşedinte în repetate rânduri pe moderatoarea Kaitlan Collins, o stea în ascensiune la CNN.

Sub preşedinţia sa, miliardarul a lansat multe atacuri la adresa presei, şi în special a CNN, numind jurnaliştii "duşmani ai poporului".

Donald Trump vs. CNN

În octombrie anul trecut, fostul preşedinte a depus chiar şi o plângere împotriva postului, acuzându-l că l-a defăimat pentru a-l descuraja să candideze la alegerile din 2024.

Dar într-un univers mediatic foarte competitiv, posturile au nevoie de spectacol. Necazurile lui Donald Trump, fie că şochează sau distrează, fac audienţă. CNN a avut unele dintre cele mai bune scoruri sub preşedinţia sa.

Alegerea de a-l difuza a fost însă puternic criticată. "Pentru toţi cei care, pe Twitter sau în altă parte, au prezis că această apariţie pe CNN va fi un dezastru pro-Trump, aţi avut dreptate”, a denunţat politologul Larry Sabato.

Tabăra lui Trump, pe de altă parte, a fost încântată de performanţa "fantastică" a candidatului său. Unul dintre consilierii săi a declarat pentru AFP că Donald Trump a avut ocazia să "vorbească despre programul său" audienţei CNN, lucru pe care nu l-a făcut "de multă vreme".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Revenit la CNN, Donald Trump şi-a reluat pledoaria preferată: alegeri "trucate", teorii ale conspiraţiei şi injurii. Biden: Chiar vreţi încă patru ani din asta?