Antena Meniu Search
x

Român rămas pe drumuri, ajutat de londonezi cu bani pentru a se întoarce în ţara natală

Mai mulţi locuitori din Londra, capitala Angliei, au strâns banii necesari pentru a ajuta un român rămas pe drumuri să se întoarcă în ţara natală.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 02.03.2021, 08:21

Londonezii au strâns 600 de lire sterline pentru românul rămas pe drumuri în Anglia
Românul a fost ajutat de londonezi să se întoarcă în ţara natală - Liverpool Echo via My London (imagine ilustrativă)
  • Românul rămas pe drumuri în Anglia lucrase la o spălătorie auto.
  • Londonezii au strâns 600 de lire sterline pentru românul rămas pe drumuri în Anglia.

Întreaga poveste a început după ce Anil Blaggan, o londoneză, l-a zărit pe român acoperit cu mai multe paturi.

Conform My London, Anil a încercat să intre în vorbă cu bărbatul, însă problemele de comunicare au făcut ca Anil să afle doar că bărbatul este din România.

A apelat la ajutorul unui prieten care cunoştea limba română şi astfel a aflat întreaga poveste a bărbatului rămas pe drumuri.

Românul ajunsese în urmă cu mai mulţi ani în Anglia şi lucrase la o spălătorie auto. Pandemia de coronavirus a dus la închiderea spălătoriei auto, iar cum românul nu a mai avut cu ce să-şi plătească chiria, a ajuns pe drumuri.

Londonezii au strâns 600 de lire sterline pentru românul din Anglia

Românul din Anglia a ajuns într-o situaţie atât de disperată încât se acoperea cu o perdea de baie pentru a se încălzi şi credea că nu o să mai poată niciodată să se întoarcă în ţara natală.

Anil a demarat o companie pentru a-l ajuta pe român şi i-a dus acestuia mai multe pături, mănuşi şi ciorapi pentru a se încălzi. Cu ajutorul altor londonezi a reuşit să adune 600 de lire sterline, bani suficienţi pentru ca românul să stea câteva zile la hotel, să-şi cumpere un bilet de avion către ţara natală şi să achite un test de coronavirus efectuat înainte de îmbarcare. Mai mult, londonezii au adunat şi câteva kilograme de alimente pentru a i le oferi românului.

Anil a păstrat legătura cu românul, a cărui identitate nu a fost dată publicităţii, şi a precizat că "este bine, este sănătos şi este fericit că a reuşit să se întoarcă în România".

Episodul face parte dintr-o acţiune mai amplă pusă la cale de diferite grupuri de londonezi pentru susţinerea persoanelor fără adăpost care primesc în această perioadă a anului haine şi alimente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Român rămas pe drumuri, ajutat de londonezi cu bani pentru a se întoarce în ţara natală