Antena Meniu Search
x

Sute de românii, blocați de două zile pe insula grecească Samotraki

Vacanţa de vis s-a transformat în coşmar pentru sute de români. Oamenii sunt complet blocaţi de două zile pe insula grecească Samotraki. Unii dintre ei au rămas fără bani şi fără mâncare şi dorm cu copiii în port, pe jos sau în maşini.

de Redactia Observator

la 12.08.2019, 22:03

Vezi și

Vacanţa de vis s-a transformat în coşmar pentru sute de români. Oamenii sunt complet blocaţi de două zile pe insula grecească Samotraki. Unii dintre ei au rămas fără bani şi fără mâncare şi dorm cu copiii în port, pe jos sau în maşini. Singurul feribot care face legătura cu continentul s-a stricat, iar autorităţile elene nu ştiu când se va rezolva situaţia.

Coloane de maşini care se întind pe kilometri şi oameni care dorm pe jos cu copiii. Aşa arată de două zile portul din insula Samotraki. Iar cei mai mulţi dintre turişti sunt români - peste două sute. Oamenii sunt la capătul răbdării, mulţi nu au unde să stea, nu au mâncare şi nici bani. E o situaţie ce pare fără ieşire pentru că feribotul care face legătura cu continentul nu mai circulă.

Oamenii spun că au primit diferite explicaţii: ba că feribotul e stricat, ba că firma care operează cursele şi-a retras, brusc navele. În plus, nici măcar navele mici de pasageri nu mai circulă din cauza vântului puternic.

Pentru românii sinistraţi primele ajutoare din partea autorităţilor elene au venit abia astăzi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Autorităţile elene dau asigurări că vor încerca să reia cursele de feribot cât mai repede. Până atunci, primăria le-a oferit turiştilor posibilitatea de a se caza gratuit în Campingul Municipal, aflat însă la câţiva kilometri de port.

Cei mai mulţi dintre români spun că preferă să rămână în port ca să fie siguri că vor prinde loc pe prima navă care va veni să îi preia.

Ministerul Afacerilor Externe nu a comentat până acum situaţia românilor de acolo, a transmis doar o atenţionare de călătorie pentru cei care aveau ca destinaţie micuţa insulă din Maree Egee.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Sute de românii, blocați de două zile pe insula grecească Samotraki