Antena Meniu Search
x

Rusia a creat Corpul 3 de armată și recrutează 41 de de batalioane și unități de voluntari pentru a lupta în Ucraina

Rusia a creat "aproape sigur" o nouă formaţiune majoră de forţe terestre pentru a veni în sprijinul efectivelor deja implicate în campania sa militară în Ucraina, a anunţat miercuri Ministerul britanic al Apărării în buletinul zilnic despre situația războiului din Ucraina. Război Rusia - Ucraina, ziua 168 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 12.08.2022, 00:16

Britanicii anunță că Rusia a creat Corpul 3 de armată. Rușii formează 41 de de batalioane și unități de voluntari
Britanicii anunță că Rusia a creat Corpul 3 de armată. Rușii formează 41 de de batalioane și unități de voluntari - Kommersant

Această unitate, numită Corpul 3 de armată, îşi are baza în oraşul Mulino, la est de Moscova, a indicat instituţia de apărare britanică în buletinul său informativ zilnic cu privire la situaţia de pe frontul din Ucraina, postat pe Twitter, în baza informaţiilor furnizate de serviciile sale secrete.

”Comandanții ruși continuă să se confrunte cel mai probabil cu prioritizarea operațiunilor de întărire a ofensivei din Donbas și de întărire a apărării împotriva contraatacurilor așteptate în sud. Pentru a sprijini operațiunea din Ucraina, Rusia a înființat aproape sigur o nouă formație majoră de forțe terestre, Corpul 3 de armată (3 AC), cu baza în Mulino, regiunea Nijni Novgorod, la est de Moscova” a explicat Ministerul Apărării din UK. 

Crearea acestui nou corp de armată este consemnată miercuri şi de Institutul american pentru Studierea Războiului (ISW), citat de Ukrinform, potrivit căruia Rusia a încetat să mai ascundă formarea acestei noi structuri în care recrutează bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, fără experienţă militară obligatorie.

În Ucraina se vorbea de mult timp despre crearea unui nou corp militar de până la 15.500 de persoane în cadrul Districtului militar de Vest, cu bază la Mulino (regiunea Nijni Novgorod), dar nu a existat până acum o confirmare din partea Rusiei.

Pe acelaşi subiect

Britanicii: Corpul 3 de armată nu va juca un rol decisiv în războiul din Ucraina

Rusia intenţionează probabil să completeze Corpul 3 de armată în principal cu batalioane ”voluntare” nou formate în toată ţara. Politicieni regionali ruşi au confirmat că potenţialilor noi recruţi li se vor oferi bonusuri avantajoase în bani după ce vor pleca să lupte în Ucraina, conform Ukrinform.

La 5 august, propagandistul rus Aleksandr Koţ a scris deschis într-o reţea de social media că sunt recrutaţi voluntari în regiunea Samara pentru un nou batalion, care va deveni parte a Corpului 3 de armată. De asemenea, guvernatorul regiunii ruse Omsk, Aleksandr Butkov, comunicase că în regiunea sa continuă formarea a trei batalioane de voluntari - Irtîş, Avangard şi Omsk - pentru a fi trimise în Donbas.

Un corp de armată tipic din Rusia este format din 15.000-20.000 de soldaţi, dar este puţin probabil ca ruşii să reuşească să-l completeze, dat fiind nivelul redus de entuziasm (în rândul populaţiei) în legătură cu participarea la acţiunile militare'în Ucraina, consideră serviciile de informaţii britanice, în opinia cărora este puţin probabil ca această nouă formaţiune să joace un rol decisiv în războiul din Ucraina.

ISW: 41 de de batalioane și unități de voluntari în toată Rusia

Ziarul Kommersant, apropiat de Kremlin, a scris şi el că regiunile federale ruse au format peste 40 de batalioane de voluntari. ISW vorbește de 41 de de batalioane și unități de voluntari în toată Rusia, incluzând formarea Regimentului ”Sobyaninskyi” din Moscova, care a început recrutarea la 1 iulie.

Potrivit Kommersant, citat de ISW, Sankt Petersburg, orașul natal al președintelui rus Vladimir Putin, formează trei batalioane de voluntari ”Kronstandt”, ”Neva” și ”Pavlovsk” compuse exclusiv din locuitorii orașului. Siteul ”Fontanka” a scris anterior că unul dintre batalioanele din Sankt Petersburg este o unitate de artilerie. Kommersant a identificat trei noi unități de voluntari din regiunile Tomsk, Amur și Irkutsk: regiunea Tomsk formează batalionul ”Troian”, regiunea Irkutsk recrutează pentru batalionul ”Angara”, iar regiunea Amur este așteptată să recruteze 400-500 de voluntari pentru ”Batalionul de puști motorizate Amurskyi”.

Câți bani ar primi rușii să lupte în Ucraina

Potrivit Kommersant, banii primiți de voluntari ca să lupte în Ucraina variază de la o regiune la alta. Celor din regiunea Omsk, li se promite o plată de cel puțin 130.000 de ruble ( 2100 de euro). În alte regiuni, sunt promiși bani mai mulți, depășind 200.000 de ruble (3200 de euro). În Perm, voluntarilor li se promite că vor primi cel puțin 300.000 de ruble  (4800 de euro). În Tatarstan, voluntarilor li se promite 60.000 de ruble imediat, plus alte 200.000 după trecerea graniței. În plus, soldații contractați au dreptul la diferite bonusuri pentru reușite și alocații de 8000 de ruble ”pentru fiecare zi a ofensivei”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Rusia a creat Corpul 3 de armată și recrutează 41 de de batalioane și unități de voluntari pentru a lupta în Ucraina