Antena Meniu Search
x

Rusia susține că a dejucat o tentativă de evacuare din Mariupol a comandanţilor Batalionului Azov

Ministerul rus al Apărării a anunţat, sâmbătă, că forţele Rusiei au deschis focul asupra unei nave ucrainene cu care se încerca evacuarea comandanţilor batalionului Azov din oraşul Mariupol, informează Le Figaro.

de Redactia Observator

la 09.04.2022, 21:52

Comandantul Batalionului Azov
Rusia susține că a dejucat o tentativă de evacuare din Mariupol a comandanţilor Batalionului Azov - Observator

“Regimul de la Kiev nu renunţă la tentativele de a-i evacua pe şefii regimentului naţionalist Azov şi pe mercenarii străini din Mariupol”, a precizat ministerul, potrivit news.ro. Vineri seară, forţele ruse au tras asupra unui vas ucrainean în momentul în care acesta a schimbat brusc direcţia şi a încercat să spargă blocada de la intrarea în portul Mariupol.

Ca urmare a tirurilor de artilerie, Apache, sub pavilion maltez, a luat foc şi a anunţat că se va conforma cerinţelor Rusiei. Potrivit Moscovei, nu există nicio victimă în echipajul vasului. Apache şi echipajul său sunt escortaţi către portul rus Ieïsk.

Azov, batalionul ucrainean pe care Rusia îl vrea distrus cu orice preț

Pentru ruşi sunt criminali cu sânge rece şi cu vederi neonaziste, pentru ucraineni apărători ai libertăţii. Batalionul Azov este cel mai mediatizat detaşament de luptă. Şi asta pentru că are un rol important în apărarea oraşului Mariupol de invazia rusă. Liderul grupării a ajuns să fie considerat de Kremlin principalul inamic şi 14.000 de soldaţi ruşi au fost mobilizaţi pentru prinderea lui. 

Detașamentul de Operațiuni Speciale "Azov", cunoscut și sub denumirea de Batalionul Azov a fost creat în 2014, în timpul crizei din Crimeea, cu scopul de a patrula şi apăra zona Mării Azov. În ultimii opt ani, membrii au luptat împotriva miliţiilor proruse din Donbas. Batalionul s-a remarcat când a recucerit orașul Mariupol de la separatiștii pro-ruși în urmă cu 8 ani, aşa că a fost inclus în Garda Naţională Ucraineană. Acum, tot pentru Mariupol luptă.  

Se prezintă ca luptători neînfricaţi, gata să lupte până la moarte pentru Ucraina. Liderii grupării este Denis Prokopenko. Este fost ultras Dinamo Kiev şi, după Volodimir Zelenski, cel mai vânat ucrainean de către ruşi, care ar fi trimis 14.000 de soldaţi pe urmele lui.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Rusia susține că a dejucat o tentativă de evacuare din Mariupol a comandanţilor Batalionului Azov