Antena Meniu Search
x

Un cunoscut sportiv ucrainean, luptător MMA şi membru al controversatului Batalion Azov, ucis în Mariupol

Cunoscutul luptător ucrainean de arte marțiale mixte Yegor Birkun, membru al lotului naţionala Ucrainei, al fost ucis de soldaţii ruși în timp ce participa la apărarea oraşului Mariupol, informează Unian.

de Redactia Observator

la 24.03.2022, 17:23

Un cunoscut sportiv ucrainean, luptător MMA şi membru al controversatului Batalion Azov, ucis în Mariupol
- Facebook / Спортивний Комітет України

Moartea sportivului a fost anunţată de Federația Ucraineană de Arte Marțiale Mixte pe pagina sa oficială de Facebook. Birkun, care a luptat ca membru al Regimentului Azov în Mariupol, a murit pe 23 martie, anunţă oficialii ucraineni.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Membrul echipei naționale UFMMA a Ucrainei Yegor Birkun a murit apărând Mariupol. Curajos, puternic, loial. Veșnică amintire eroului", a scris organizația pe pagina de Facebook.

Pe acelaşi subiect

Ce este batalionul Azov, folosit de Putin ca pretext pentru a invada Ucrainei

Batalionul Azov este o grupare paramilitară radicală, care preia simboluri și narativ german nazist din anii 1930. Gruparea a luat naştere în 5 mai 2014, numele trimițând la Marea de Azov, astăzi "în mare măsură sub jugul Rusiei, de la anexarea Crimeei încoace". Batalionul s-a remarcat atunci când luptătorii săi au recucerit orașul Mariupol de la separatiștii pro-ruși în 2014. Pe teren militar, Ucraina a integrat Azov în garda sa națională în toamna aceluiași an.

Astăzi, regimentul Azov numără între 3.500 şi 5.000 de luptători. Recrutările active sunt în curs de desfășurare, iar presa ucraineană şi străină scrie că din acest grup au făcut și fac parte și anarhiști, dar şi naționaliști.

Vladimir Putin susține că a invadat Ucraina pentru "demilitarizare și denazificare"

Adesea, în discursurile oficialilor de la Kremlin se vorbește despre prezența unor "regimente de extremă dreaptă în armata ucraineană", care le susține tema "scăpării țării de simpatizanții lui Hitler". 

"Este la fel important să apărăm steagul galben-albastru împotriva agresiunii Kremlinului cu a înțelege cât de periculos este să negi istoria antisemită a Ucrainei și colaborarea cu naziștii lui Hitler, dar și îmbrățișarea în anumite zone a facțiunile neonaziste", spune Allan Ripp, editorialist NBC News. 

"Faptul că Ucraina are probleme interne cu extremiștii de dreapta nu înseamnă că motivația lui Putin are temei", mai spune jurnalistul, care ține să specifice că Volodimir Zelenski este evreu și familia sa a fost ucisă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un cunoscut sportiv ucrainean, luptător MMA şi membru al controversatului Batalion Azov, ucis în Mariupol