Antena Meniu Search
x

Galerie foto Rușii au publicat noi imagini cu presupusa asasină a Dariei Dughina. Suspecta, surprinsă într-un Mini Cooper, pe centura Moscovei

Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia a publicat noi imagini cu cetățeana ucraineană Natalya Vovk, suspectă în cazul asasinării Dariei Dughina, fiica politologului Aleksandr Dughin. În fotografii se poate observa cum femeia conduce pe centura Moscovei un autoturism Mini Cooper - înmatriculat în autoproclamata Republică Populară Donețk - chiar în apropiere de locul în care a murit Daria. Rușii susțin că atentatul cu bombă a fost pregătit și executat de serviciile secrete de la Kiev, Natalya Vovk fiind implicată direct. Daria Dugina a fost ucisă pe 20 august, la periferia Moscovei, după ce mașina în care se afla a sărit în aer. Kievul neagă orice implicare.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 22.08.2022, 21:39

Serviciile ruse de securitate (FSB) au acuzat luni "serviciile speciale" ale Ucrainei că au ucis-o pe Daria Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, un reputat ideolog rus apropiat Kremlinului. Femeia a decedat într-o explozie de maşină în apropiere de Moscova. FSB a menţionat că atacul a fost comis de o ucraineană care a sosit în Rusia pe 23 iulie împreună cu fiica sa şi a închiriat un apartament în acelaşi bloc cu Dughina, potrivit The Guardian.

Potrivit FSB, atacul a fost comis de o ucraineancă, născută în 1979, care a sosit în Rusia pe 23 iulie împreună cu fiica sa şi a închiriat un apartament în acelaşi bloc de locuinţe cu Dughina, potrivit unui comunicat al FSB transmis agenţiilor de presă ruse. Suspecta a participat sâmbătă seara la un eveniment în afara Moscovei, la care au fost prezenţi şi Dughina şi tatăl ei, înainte de a pune în aplicare "explozia controlată" a maşinii Dughinei. El a fugit ulterior din Rusia în Estonia, potrivit FSB.

Cine este spioana ucraineană care ar fi asasinat-o pe Daria Dughina

O fotografie cu o legitimaţie a Nataliei Shaban Vovk, presupusa spioană ucraineană, a fost publicată de mai multe canale ruseşti de Telegram. Ruşii susţin că aceasta a fost în trecut militar în regimentul Azov, relatează canalul de Telegram Baza. Potrivit documentului, suspecta ar face parte din garda naționala ucraineană. 

Pe acelaşi subiect

Potrivit FSB-ului rusesc, Vovk Natalya Pavlovna de 43 de ani, a sosit în Rusia pe 23 iulie 2022, împreună cu fiica ei Shaban Sofia Mikhailovna, de 12 ani. Presupusa agentă a serviciilor ucrainene ar fi închiriat un apartament în imobilul în care locuia Daria Dughina și ar fi urmărit-o pe aceasta inclusiv la festivalul la care a fost înainte de explozia mașinii.

Potrivit serviicilor ruse de securitate, Vovk Natalya Pavlovna a fugit apoi în Estonia. FSB a dat detalii despre o presupusă maşină, cu numere diferite de înamtriculare, cu care ucraineanca ar fi circulat în Rusia. Presa rusă susţine citând surse din anchetă că explozia maşinii în care se afla fiica politologului rus, Aleksandr Dughin, a fost declanşată de la distanţă, printr-un telefon. Ucraina a anunţat, duminică, că nu are nicio legătură cu această explozie. Propaganda rusă s-a dezlănţuit după moartea Dariei Dughina, ruşii cerând bombardarea centrelor de comandă din capitala Ucrainei.

Aleksandr Dughin, prima reacție: "Și-a jertfit viaţa ca o fecioară sacrificată pe altar"

Aleksandr Dughin a făcut primele sale declaraţii despre moartea fiicei sale, Daria Dughina, în explozia unei maşini, şi a învinovăţit Ucraina pentru moartea ei, subliniind că "şi-a jertfit viaţa ca o fecioară sacrificată pe altar".

"Era o fată ortodoxă frumoasă, o patriotă, o corespondentă din domeniul militar, o expertă pe canale centrale şi o filosoafă. Discursurile şi reportajele ei au fost întotdeauna profunde, întemeiate şi reţinute. Ea nu a cerut niciodată violenţă şi război. Era o stea în devenire la începutul călătoriei. Duşmanii Rusiei au ucis-o pe furiş", a declarat tatăl său.

Dughin a cerut victoria Rusiei în urma morţii tinerei. ”Dar noi, oamenii noştri, nu putem fi zdrobiţi nici măcar de asemenea lovituri insuportabile”, a mai subliniat el.

"Inimile noastre tânjesc după mai mult decât doar răzbunare. Este un câştig prea mic, nu este specific Rusiei. Avem nevoie doar de Victoria noastră. Fiica mea şi-a jertfit viaţa ca o fecioară sacrificată pe altar. Aşadar, câştigaţi, vă rog!", a afirmat Dughin, făcând apel la victoria forţelor ruse împotriva inamicilor. Marţi va avea loc o slujbă de pomenire pentru Dughina, a adăugat ideologul rus.

Ucraina neagă orice implicare în asasinatul Dariei Dughina

Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui ucrainean, a afirmat într-un interviu pentru televiziunea naţională că Ucraina nu are cu siguranţă nimic de-a face cu acest incident, deoarece nu este "un stat criminal, precum Federaţia Rusă" şi, cu atât mai mult, "nu este un stat terorist".

"Propaganda rusă trăieşte într-o lume fictivă: Femeia (ucraineană) şi copilul ei de 12 ani au fost «desemnaţi» responsabili pentru aruncarea în aer a maşinii propagandistei Dughina. În mod surprinzător, nu au găsit «viza estonă» la faţa locului", a declarat Mihailo Podoliak, făcând referire la afirmaţia FSB că femeia a plecat de la momentul inccidentului în Estonia.

"Viperele din serviciile speciale ruseşti au început o luptă între specii", a adăugat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Rușii au publicat noi imagini cu presupusa asasină a Dariei Dughina. Suspecta, surprinsă într-un Mini Cooper, pe centura Moscovei