Antena Meniu Search
x

Reacţia lui Vladimir Putin după asasinarea Dariei Dughina: "O crimă ticăloasă și brutală"

Vladimir Putin a transmis condoleanțe familiei Dariei Dughina, fiica ideologului ultranaţionalist rus Aleksandr Dughin. Daria Dughina a fost ucisă sâmbătă seara când un presupus dispozitiv exploziv amplasat în maşina pe care o conducea a fost detonat.

de Redactia Observator

la 22.08.2022, 18:28

Daria Dughina a fost asasinată într-o explozie cu bombă
Reacţia lui Vladimir Putin după asasinarea Dariei Dughina: "O crimă ticăloasă și brutală" - Profimedia Images

"O crimă ticăloasă și brutală a pus capăt vieții lui Daria Dughina, o persoană inteligentă, talentată, cu o adevărată inimă rusească - bună, iubitoare, simpatică și deschisă. Jurnalistă, om de știință, filosof, corespondent de război, ea a slujit cu sinceritate poporul, patria, a dovedit prin fapte ce înseamnă să fii patriot”, este mesajul transmis de Putin, potrivit Kremlinului.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fostul KGB) a acuzat luni, fără a prezenta dovezi, că serviciile speciale ale Ucrainei că au pus la cale atentatul de sâmbătă în care şi-a pierdut viaţa Daria Dughina. "Crima a fost pregătită şi executată de serviciile speciale ucrainene", a transmis FSB într-un comunicat, potrivit EFE.

După crimă, autoarea atacului, un cetăţean ucrainean identificat ca Natalia Shaban Vovk, de 43 de ani, a călătorit în Estonia, potrivit Interfax. Ucraina a negat orice implicare în acest asasinat, transmite MEDIAFAX.

Ucraina neagă orice implicare în uciderea Dariei Dughina

Pe acelaşi subiect

Un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak, a negat luni încă o dată orice implicare a Ucrainei în uciderea fiicei ideologului Kremlinului, Aleksandr Dughin, după ce mai devreme în aceeaşi zi Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunţat că asasinatul asupra Dariei Dughina a fost executat de o agentă a serviciilor de informaţii ucrainene, consemnează CNN.

"Propaganda rusă trăieşte într-o lume ficţională (...) Unei femei (ucrainene) şi copilului său în vârstă de 12 ani li s-a 'atribuit' responsabilitatea pentru aruncarea în aer a maşinii propagandistei Dughina. Este surprinzător că nu au găsit şi 'viza estonă' la faţa locului'', a scris pe Twitter consilierul lui Zelenski.

''Viperele din serviciile speciale (ruse) au început o luptă între specii'', adaugă acesta în mesajul său, potrivit AGERPRES.

Acelaşi consilier prezidenţial ucrainean negase categoric şi duminică orice implicare a Ucrainei în explozia soldată cu moartea Dariei Dughina. ''Ucraina categoric nu are nimic de-a face cu asta, pentru că noi nu suntem un stat criminal, ceea ce Rusia este, şi cu atât mai mult nu suntem un stat terorist'', a spus Podoliak la televiziunea ucraineană.

Cine este spioana ucraineană care ar fi asasinat-o pe Daria Dughina

Propagandiştii ruşi publică pe canalele de Telegram imagini în care susţin că apare Natalya Shaban Vovk, presupusa spioană ucraineană care, potrivit FSB-ului rusesc, ar fi asasinat-o pe sâmbătă noaptea pe Daria Dughina, fiica politologului Aleksandr Dughin. Grupul de hackeri ruşi RaHDit susține pe canalul de Telegram că cetățeanul ucrainean Natalya Vovk a servit în regimentul Azov, potrivit Ria Novosti. 

Serviciile ruse de securitate (FSB) au acuzat luni, fără a prezenta dovezi, că ”serviciile speciale” ale Ucrainei au ucis-o pe Daria Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, un cunoscut politolog rus. Femeia de 29 de ani a decedat într-o explozie de maşină în apropiere de Moscova. O fotografie cu o legitimaţie a Nataliei Shaban Vovk, presupusa spioană ucraineană, a fost publicată de mai multe canale ruseşti de Telegram. Ruşii susţin că aceasta a fost în trecut militar în regimentul Azov, relatează canalul de Telegram Baza. Potrivit documentului, suspecta ar face parte din garda naționala ucraineană. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Reacţia lui Vladimir Putin după asasinarea Dariei Dughina: "O crimă ticăloasă și brutală"