Antena Meniu Search
x

Rușii, gata să lupte în Ucraina și în 2023. Kievul primește o baterie de rachete Patriot și noi ajutoare financiare de la SUA

Preşedintele Ucrainei ajunge astăzi în Statele Unite. Casa Albă a confirmat vizita, iar Volodimir Zelenski urmează să se adreseze inclusiv Congresului american. Călătoria sa în Washington vine pe fondul unor lupte intense. Teritoriul ucrainean este în continuare ţinta obuzelor, iar contraofensiva ucrainenilor loveşte şi ea ţinte importante de pe teritoriul rus. 

de Redactia Observator

la 21.12.2022, 13:12

Soldați pe frontul din Ucraina
Rușii, gata să lupte în Ucraina și în 2023. Ucraina primește o baterie de rachete Patriot și încă două miliarde de dolari de la SUA - Profimedia

Vizita oficială a liderului ucrainean a fost confirmată chiar de el. Drumul până în Washington reprezintă, de altfel, prima călătorie a lui Volodimir Zelenski în străinătate de la izbucnirea războiului. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: "Eu și președintele SUA vom discuta despre cooperarea dintre Ucraina și Statele Unite. Voi susține, de asemenea, un discurs în Congres și o serie de întâlniri bilaterale." 

Cu ocazia întâlnirii, Joe Biden va anunța o finanţare de 45 de miliarde de dolari pentru Ucraina, pentru a lupta împotriva agresiunii ruseşti. Pachetul de securitate va include, de asemenea, un sistem de rachete PATRIOT, pentru a permite soldaţilor să continue lupta.

Kremlinul a declarat că nu va ieşi nimic bun din vizita de miercuri a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Washington miercuri, iar Rusia nu vede nicio şansă de a purta discuţii de pace cu Kievul, informează „The Guardian”.

Pe acelaşi subiect

Într-o convorbire cu jurnaliştii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că prin continuarea livrărilor de arme către Ucraina, Occidentul duce către o "adâncire" a conflictului, care s-ar putea întoarce împotriva Kievului, notează News.ro.

Luptele continuă pe fronturile din Ucraina

Între timp, luptele se poartă pe mai multe fronturi. O explozie puternică a avut loc la conducta care transportă gaze din Rusia în Europa. Flăcări de zeci de metri înălţime se văd în imaginile surprinse imediat după explozie. Echipele de intervenţie au reuşit să stingă focul după ce Gazprom a oprit pomparea gazelor prin conductă. Drone kamikaze au lovit şi regiunea Briansk, de la graniţa cu Ucraina.

Atacuri au avut loc şi peste noapte, în regiunea Nikopol. 70 de obuze ale armatei lui Putin au declanşat un incendiu şi au nimicit casele oamenilor. 

Pe fondul luptelor continue, planurile Rusiei nu par să se oprească odată cu finalul anului. Astăzi, liderul rus va stabili noi obiective militare pentru anul 2023, în cadrul Consiliului de Apărare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Rușii, gata să lupte în Ucraina și în 2023. Kievul primește o baterie de rachete Patriot și noi ajutoare financiare de la SUA