Antena Meniu Search
x

Video Rustam Karimovici, criminalul de pe Aeroportul Chișinău, a atacat fulgerător și imprevizibil: "Nu a durat nici două secunde"

Criminalul care a ucis cu sânge rece un polițist de frontieră și un angajat de la paza Aeroportului Chişinău era căutat pentru răpire în Tadjikistan. Calvarul s-a declanşat în momentul în care i s-a interzis să intre în Republica Moldova. Individul a reuşit să dezarmeze un poliţist într-o fracţiune de secundă şi să ia două vieţi. Imagini care pot afecta emoţional. 

de Redactia Observator

la 01.07.2023, 20:06

Vezi și

Ora 17 şi 13 minute. Pe Aeroportul din Chişinău încep să se deruleze rapid scene de groază. Într-o fracţiune de secundă, unui poliţist de frontieră i se ia arma şi este lichidat în stil mafiot: un singur glonţ şi bărbatul cade secerat. Următoarea ţintă: un agent de pază care vrea să intervină. Plăteşte şi el cu viaţa. 

Ion Munteanu, procuror general interimar: Poliţistul a fost luat prin surprindere. Persoana a devenit, efectiv, în jumătate de secundă agresivă. 

Nimic nu prevestea atacul armat de la Aeroportul din Chișinău

La ora 14 şi 48 de minute, ucigaşul ajunge pe Aeroportul din Chişinău cu o cursă de la Istanbul. La 15 şi 10 minute, poliţiştii de frontieră încep procesarea documentelor. Zece minute mai târziu, individul este informat că nu poate intra în ţară şi este izolat. 

Pe acelaşi subiect

Ion Munteanu, procuror general interimar: Primul dubiu, a apărut angajaţiilor poliţiştilor de frontieră în momentul în care persoana nu a putut explica foarte clar motivul aflării şi termenul aflării pe teritoriul Republicii Moldova.

Prima victimă este inspectorul de securitate Igor Ciofu. Avea 40 de ani şi era tatăl a trei copii. Serghei Muntean avea doar 31 de ani şi lucra în Poliţia de Frontieră din 2011. 

Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General de Poliție: Este o persoană destul de pregătită, prin lovitura aplicată, pur şi simplu, l-a imobilizat pe poliţistul nostru şi nu a durat nici două secunde toată acţiunea de atac. 

În câteva minute intervine primul echipaj de poliţie pe Aeroportul din Chișinău

După un schimb de focuri de armă, agenţii reuşesc să evacueze civilii, iar criminalul se baricadează într-o aripă a aeroportului. Puţin înainte de ora 18:00, individul este capturat. 

Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General de Poliție: Grupa de asalt a intervenit! Intervenţia a durat 2 minute şi 30 de secunde! Au fost schimburile de focuri şi persoana a fost rănită. Este în stare gravă, inconştient la momentul ăsta. 

Criminalul este Ashurov Rustam Karimovici, cetățean al Republicii Tadjikistan. E acuzat că în urmă cu doar 7 zile a fost implicat în răpirea vicepreședintelui celei mai importante bănci din ţară. Individul de 43 de ani a fugit din capitala Dușanbe în Turcia, iar din Republica Moldova voia să-şi piardă urma în statele Uniunii Europene. 

Ana Revenco, ministrul de interne al Republicii Moldova: Cu inimă grea transmit condoleanţe familiilor îndurerate, în urma acestui eveniment devastator. Mulţumesc tuturor autorităţilor care s-au implicat şi au acţionat în aşa fel ca numărul victimelor să nu fie mai mare.

Timp de câteva ore, Aeroportul Internaţional Chişinău a fost paralizat

Autorităţile de peste Prut exclud extrădarea individului şi spun că acesta va fi judecat pentru omor. Pentru fapta lui, riscă închisoare pe viaţă. 

Ministerul Afacerilor Interne şi Poliţia de Frontieră din Republica Moldova vor începe anchete pentru a stabili dacă în momentul atacului erau suficienţi angajaţi pe aeroport.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Rustam Karimovici, criminalul de pe Aeroportul Chișinău, a atacat fulgerător și imprevizibil: "Nu a durat nici două secunde"