Antena Meniu Search
x

Video Cine sunt cei doi bărbați ucişi cu sânge rece pe aeroportul din Chişinău. Atacatorul se află în spital, în stare gravă

Atac armat, ieri după amiază, pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Un poliţist de frontieră şi un angajat de pază au fost ucişi cu sânge rece, iar o altă persoană a fost rănită, după ce unui bărbat de 43 de ani din Tadjikistan nu i-a fost permisă intrarea în ţara vecină. Ulterior, după ce a comis dubla crimă, atacatorul s-a baricadat într-o clădire a aeroportului. A fost rănit şi capturat după două ore, iar acum se află în stare gravă la spital. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 01.07.2023, 10:24

Vezi și

Ora 17. Pe Aeroportul Internațional din Chişinău se dă alarma, după ce se aud mai multe focuri de armă. Totul a pornit după ce angajaţii de la securitatea aeroportului nu l-au lăsat pe un bărbat de 43 de ani din Tadjikistan, să tranziteze Republica Moldova. A fost momentul în care s-a înfuriat şi a început să se certe cu poliţistul de la frontieră.

Procuror General: Persoana a devenit agresivă. A atacat colaboratorul poliţiei de frontieră.

Ana Revenco, ministru de interne al Republicii Moldova: Din păcate, nemulţumirea unora şi neînţelegerea regulilor statului de drept, duce la tragedii şi pierderi de vieţi omeneşti. Condamnă orice act, care pune în pericol siguranţa şi securitatea poporului nostru.

În doar câteva minute situaţia a scăpat total de sub control

Pe acelaşi subiect

În doar câteva minute situaţia a scăpat total de sub control. Un angajat de la firma de pază a vrut să intervină pentru a aplana conflictul şi pentru a-l calma pe bărbat, însă fără succes. Atacatorul i-a luat pistolul poliţistului şi l-a împuşcat mortal. Omul legii a încercat să lupte cu agresorul, însă individul l-a pus la pământ şi l-a împuşcat în cap.

Procuror General: A efectuat împuşcături, din nefericire fiind morţi doi angajaţi. Ulterior, au intervenit organele de forţă. Au încercat negocierea. 

Viorel Cenăuţeanu, şeful IGP: Am fortificat anumite activităţi ale noastre, pe aspectul de ordine şi securitate publică, în vederea asigurării mai sporite, mai sporite a anumitor mecanisme, ce ţin de competenţele noastre, ale Institutului Afacerilor Interne şi a altor instituții de forţă.

Cei doi bărbaţi, ucişi cu sânge rece de cetăţeanul tadjik, aveau toată viaţa înainte. Inspectorul de securitate Igor Ciofu avea 40 de ani, iar în urma lui a rămas o familie cu trei copii. Serghei Muntean avea doar 31 de ani şi lucra în Poliţia de Frontieră din anul 2011. Din păcate, pentru ambii angajaţi ziua de ieri a fost ultima.

Viorel Cenăuţeanu, şeful IGP: Sincere condoleanţe familiilor. Vreau să spun că au crescut nişte eroi, care vor rămâne veșnic în memoria noastră a colegilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. 

Ana Revenco, ministru de interne al Republicii Moldova: Cu inimă grea transmit condoleanţe familiilor îndurerate, în urma acestui eveniment devastator. Mulţumesc tuturor autorităţilor care s-au implicat şi au acţionat în aşa fel ca numărul victimelor să nu fie mai mare.

Atacatorul s-a baricadat într-o clădire a aeroportului, după ce a omorât doi oameni şi a rănit o altă persoană

Martor: Îmi pare rău că este cu urmări atât de grave, pentru două persoane.

După ce a luat vieţile celor doi angajaţi şi a rănit o altă persoană, atacatorul s-a baricadat într-o clădire a aeroportului. A fost prins după câteva ore şi încătuşat, iar mai apoi dus la spital.

Bianca Iacob, reporter Observator: Atacatorul va plăti pentru ce a făcut, pentru că a fost capturat la aproape două ore după producerea incidentului, şi cu siguranţă va merge să dea explicaţii.

Pentru fapta sa, autorul crimelor de la Aeroportul Internaţional din Chişinău riscă o pedeapsă de la 16 la 20 de ani de închisoare. 

Procuror General, Ion Munteanu: În urma intervenţiei, persoana bănuită a fost rănită, iar la acest moment se află în spital, în stare gravă.

Bărbatul era căutat în Tadjikistan pentru răpire

Procuratura Generală de la Duşanbe a anunţat numele bărbatului din Tadjikistan, care a ucis 2 persoane la Aeroportul Chişinău. Acesta se numeşte Rustam Ashurov şi era implicat în răpirea prim-vicepreşedintelui unei bănci.

Procuratura Generală din Tadjikistan a emis un comunicat de presă în care a anunţat că Rustam Ashurov, atacatorul de Aeroportul din Chişinău, era căutat de autorităţile din ţara de origine, scrie newsmaker..md.

Potrivit informaţiilor, pe 23 iunie, la ora 22:10, Ismatulloev Shuhrat Abdugafforovich prim-vicepreşedintele „Orienbank” din Tadjikistan, a fost răpit de un grup infracţional organizat de pe strada Zakariye Rozi din Duşanbe. În aceeaşi zi, a fost iniţiat un dosar penal pe caz şi a fost creat un grup operativ-investigativ pentru a ancheta infracţiunea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Cine sunt cei doi bărbați ucişi cu sânge rece pe aeroportul din Chişinău. Atacatorul se află în spital, în stare gravă