Antena Meniu Search
x

„Şah-mat” pentru Magnus Carlsen. Campionul mondial la șah a fost învins de un indian de 16 ani

Un adolescent de 16 ani din India, care a devenit la vârsta de 10 ani maestru internaţional la şah, a reuşit să îl învingă pe numărul 1 mondial, Magnus Carlsen, în timpul unui campionat online.

de Redactia Observator

la 23.02.2022, 13:18

Adolescentul, maestrul indian de șah Rameshbabu Praggnanandhaa a adunat multe laude pentru performanța sa uluitoare, marți, în fața celui care deţine cinci titluri de campion mondial. 

Praggnanandhaa, în vârstă de 16 ani, care a devenit mare maestru în 2016, l-a învins pe Carlsen, luni seara, la turneul de șah rapid Airthings Masters din 39 de mutări.  „E timpul să mă culc, deoarece nu cred că voi mai putea lua cina la 2.30 dimineața”, a spus Praggnanandhaa, vizibil entuziasmat, după victorie, potrivit Daily Mail.

Victoria unui maestru

Anand, de cinci ori campion mondial și apreciat drept cel mai mare jucător de șah pe care l-a avut India, a postat pe Twitter un mesaj de felicitare pentru adolescent: „Întotdeauna mândri de talentele noastre!”

Pe acelaşi subiect

Superstarul indian de cricket Sachin Tendulkar s-a alăturat, de asemenea, celor cre l-au lăudat pe Praggnanandhaa

„Ce sentiment minunat trebuie să fie pentru Pragg. L-a învins pe experimentatul și decoratul Magnus Carlsen, și asta în timp ce juca cu negru, este magic!.„Cele mai bune urări pentru o carieră lungă și de succes în șah. Ai făcut India mândră!, a scris Tendulkar pe Twitter.

Carlsen, în vârstă de 31 de ani, a părut tensionat şi a greşit de mai multe ori la evenimentul Meltwater Champions Chess Tour, estimatla un câştig de 1,5 milioane de dolari. Campionul Mondial a spus că încă simte efectele unei infecții recente cu coronavirus. „A fost mai bine astăzi, dar în primele două zile am simțit că nu sunt bine, dar nu am energie și a fost cam greu să mă concentrez”, a spus Carlsen.

Carlsen a câștigat al cincilea titlu consecutiv la șah în decembrie, depășindu-l pe Ian Nepomniachtchi într-un concurs în care rusul și-a pierdut nervii după ce a pierdut un joc epic de opt ore, cel mai lung jucat vreodată la un campionat mondial. Carlsen însuși a fost un tânăr mare maestru, priminda titlul la vârsta de doar 13 ani. El deține locul 1 mondial de la 1 iulie 2011. În următoarea rundă a campionatului, adolescentul se confruntă cu un alt minune al șahului - Nodirbek Abdusattorov, care are 17 ani

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » „Şah-mat” pentru Magnus Carlsen. Campionul mondial la șah a fost învins de un indian de 16 ani