Antena Meniu Search
x

Galerie foto Scandal uriaș la Londra, după ce un priveghi organizat în memoria tinerei Sarah Everard a fost întrerupt violent de polițiști

Scandal uriaș la Londra, unde se cere demisia șefului Poliției londoneze, după ce un priveghi organizat în memoria tinerei Sarah Everard a fost întrerupt violent de polițiști, pe motiv că nu sunt respectate restricțiile impuse în pandemie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 14.03.2021, 18:51

  • Sarah Everard a dispărut pe 3 martie 2021.
  • Sarah a fost răpită de pe o stradă din Londra, după ce a plecat din apartamentul unui prieten.

Sarah Everard, o tânără de 33 de ani din Londra, a fost ucisă în timp ce se îndrepta spre casă, la începutul acestei luni. Bărbatul acuzat că a ucis-o este, la rândul său, un polițist.

De-a lungul zilei, sute de londonezi au mers la Clapham Common, în zona în care Sarah Everard a fost văzută ultima dată, pentru a aduce un tribut vieții sale. Dar au venit și într-un act de solidaritate, ca o recunoaștere a experienței comune, omniprezente de intimidare, violență și hărțuire cu care femeile se confruntă în mod constant în spațiile publice, scrie CNN.

După lăsarea serii, comemorarea a fost oprită de poliție pe motiv că nu sunt respectate măsurile de protecție pe timp de pandemie. 

Oamenii care îi aduceau un omagiu tinerei ucise au fost alungați de poliție

Pe acelaşi subiect

Participanții au scandat către polițiști: „Acesta este un priveghi, nu avem nevoie de serviciile dumneavoastră”.

La mai puțin de o oră de la începerea evenimentului de comemorare, ofițerii de poliție i-au anunțat pe participanți că sunt încălcate reglementările Covid-19 și că trebuie să plece. Apoi, mai mulți polițiști i-au înconjurat pe tinerii prezenți la manifestare și au avut loc câteva ciocniri violente între aceștia. 

În timp ce ofițerii de poliție scoteau cu forța femeile și le încătușau, mulțimea striga „Rușine să vă fie”.

Într-o declarație făcută duminică dimineață, Poliția londoneză a spus că intervenția a avut loc ”din cauza necesității imperioase de a proteja siguranța oamenilor”.

Trupul britanicei Sarah Everard, găsit la 78 de kilometri distanță de locul dispariției

Sarah a fost răpită de pe o stradă din Londra, pe 3 martie, după ce a plecat din apartamentul unui prieten, din sudul Londrei, pentru a se întoarce la locuința ei, aflată la aproximativ 50 de minute de mers pe jos.

Ea a fost surprinsă ultima dată de o cameră de supraveghere la ora 21:30 în acea seară. Câteva zile mai târziu, trupul ei a fost găsit la marginea unei păduri din Kent, la 78 de kilometri de locul în care Sarah Everard a fost văzută ultima oară.

Suspect de răpirea și uciderea tinerei de 33 de ani este un ofiţer de la o unitate de poliţie din Londra însărcinată cu protejarea reprezentanţelor diplomatice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Scandal uriaș la Londra, după ce un priveghi organizat în memoria tinerei Sarah Everard a fost întrerupt violent de polițiști