Antena Meniu Search
x

Video "Scrie-mi când ajungi acasă", mesajul devenit viral după uciderea tinerei Sarah Everard, în Londra

Moartea tinerei Sarah Everard, dată dispărută pe 3 martie, în Londra, a stârnit un val de solidaritate în mediul online. Femei din toate colțurile lumii au găsit o voce pentru temerile lor în Lucy Mountain, un antrenor personal și blogger de lifestyle. "Dă-mi un mesaj când ajungi acasă", se arată în captura de WhatsApp postată pe Instagram și care între timp a fost apreciată de peste 2.6 milioane de persoane.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 16.03.2021, 16:19

Sarah Everard, găsită moartă
Tânăra în vârstă de 33 de ani a dispărut pe 3 martie, în sudul Londrei, corpul ei fiind descoperit zilele trecute într-o zonă împădurită din Ashford, Kent. Sâmbătă, ofiţerul de poliţie Wayne Couzens, în vârstă de 48 de ani, a apărut la tribunalul din Westminster, fiind acuzat de răpirea şi uciderea ei - Metropolitan Police / Lucy Mountain
  • Postarea a adunat aproape 15.000 de comentarii, iar numărul crește rapid

"Nici nu știu cum să scriu asta, cuvintele mele nu pot face dreptate pentru tot ceea ce simt femeile acum. Mă gândesc fără încetare la Sarah Everard și cum o femeie nu a fost lăsată să ajungă acasă. E insuportabil. Am simțit o conexiune reală între mine și alte femei în această săptămână. Am avut conversații despre cum a fi hiper-conștiente de siguranța noastră este ceva ce am făcut toată viața.

Conexiunea adâncă este una de frică.

Toate am dat share-location.

Toate ne-am schimbat pantofii.

Toate am ținut cheile între degete.

Toate am sunat pe cineva, fie în mod real sau ne-am prefăcut.

⁠Toate ne-am prins părul și l-am ascuns în paltoane.

Toate am alergat pe străzi întunecate.

⁠Și ce e atât de insidios e că aceste lucruri nici nu ni pare ca "măsuri speciale de siguranță". Sunt pur și simplu imprimate în comportamentul și acțiunile noastre și le-am învățat de când eram fetițe. Pentru "că așa este".

"Dă-mi un mesaj când ajungi acasă" e procedură standard între femei. Auto-pilot. Aș vrea ca mai mulți bărbați să înțeleagă că nu putem merge noaptea cu căștile în urechi. Că atunci când ne suim în Uber e acel gând că de data asta s-ar putea întâmpla. Că de fiecare dată când spui "că sunt doar prietenoși" devii parte din problemă. Că atunci când trecem pe lângă un grup de bărbați inima ne bate puțin mai tare. Că atunci când respingem hărțuirea sexuală pe străzi ne riscăm siguranța.

Nu mai hărțuiți femeile. Nu le mai acuzați de victimizare. Și nu le mai încărcați cu deciziile luate de alți bărbați. O femeie ar trebui să poată ajunge acasă", a scris Lucy Mountain pe Instagram.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit Edinburgh News, corespondentul secției Politic de la Sky News, Kate McCann, a scris la rândul ei pe Twitter că ceea ce a pățit Sarah Everard "a lovit-o" pentru "ne facem calcule la fel cum a făcut și ea". "O luăm pe rute mai lungi, ne suprimăm frica pentru acea voce care ne spune <nu fi speriată, ai tot dreptul să mergi spre casă noaptea și să ajungi în siguranță>", a postat ea. Textul a fost redistribuit chiar de premierul Scoției, Nicola Sturgeon.

O crimă care a înfiorat Marea Britanie

Misterul dispariţiei lui Sarah Everard, o tânără de 33 de ani din Londra, s-a încheiat cu un final tragic, vineri seara, după ce anchetatorii britanici au anunțat că au descoperit trupul ei neînsuflețit.

Sarah Everard a dispărut la începutul acestei luni, pe 3 martie. După programul de muncă trecuse pe la o prietenă, iar apoi a plecat spre casă, unde, însă, nu a mai ajuns. Avea de mers cam 50 de minute pe jos şi a fost surprinsă de câteva camere de supraveghere din zonă, dar nu s-a ştiut, iniţial, ce s-a întâmplat cu ea. Anchetatorii au arestat în acest caz un ofiţer de poliţie de 49 de ani, căsătorit şi cu copii, dar şi o femeie.

Potrivit CNN, ofiţerul de poliţie a răpit-o şi a ucis-o pe Sarah, ajutat de femeia respectivă. Iar după ce au verificat în jur de 1.000 de case şi alte clădiri, dar şi zone întinse de teren, anchetatorii au descoperit, miercuri seara, rămăşiţe umane într-o pădure din Kent. După circa 48 de ore de verificări s-a stabilit că, într-adevăr, trupul neînsufleţit descoperit în pădure este cel al femeii dispărute, Sarah Everard.

Rudele acesteia au primit vestea cu multă durere. "Sarah era strălucitoare, frumoasă, bună şi puternică", a fost mesajul transmis de rudele femeii, care au precizat că solicită ajutor din partea oricărei persoane care poate oferi detalii despre ce s-a întâmplat cu Sarah astfel încât poliţiştii şi procurorii să poată rezolva cazul. Între timp ofiţerul de poliţie arestat rămâne după gratii, fiind considerat principalul suspect.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » "Scrie-mi când ajungi acasă", mesajul devenit viral după uciderea tinerei Sarah Everard, în Londra