Antena Meniu Search
x

Secretarul general al NATO cere o prelungire a armistiţiului din Gaza: "O prelungire a pauzei ar permite obţinerea eliberării altor ostatici''

Război Israel - Hamas. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, cere o prelungire a armistiţiului din Fâşia Gaza pentru eliberarea unui număr mai mare de ostatici. ''Salut faptul că acordul între Israel şi Hamas a condus la eliberarea de ostatici şi la livrarea de ajutor umanitar suplimentar'', a declarat Jens Stoltenberg într-o conferinţă de presă la Bruxelles, în ajunul reuniunii miniştrilor de externe din ţările aliate, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 27.11.2023, 16:07

Secretarul general al NATO cere o prelungire a armistiţiului din Gaza: "O prelungire a pauzei ar permite obţinerea eliberării altor ostatici''
Secretarul general al NATO cere o prelungire a armistiţiului din Gaza: "O prelungire a pauzei ar permite obţinerea eliberării altor ostatici'' - Profimedia

''Cer o prelungire a pauzei, ceea ce ar permite furnizarea de ajutor suplimentar populaţiei aflate în mare nevoie şi obţinerea eliberării altor ostatici'', a adăugat el.

Stoltenberg şi-a reluat avertismentul privind o potenţială escaladare a conflictului

''Am văzut lovituri cu drone şi rachete asupra poziţiilor SUA în Siria şi Irak, precum şi atacuri asupra navelor comerciale. Acest lucru evidenţiază riscul de escaladare'', a spus Stoltenberg.

Anterior în cursul zilei de luni, şeful diplomaţiei Uniunii Europene Josep Borrell ceruse prelungirea armistiţiului în Fâşia Gaza, care se încheie marţi, pentru ca acesta să devină "durabil" şi să permită progresul către "o soluţie politică" a conflictului.

Pe acelaşi subiect

Armistiţiul intrat în vigoare vineri în Fâşia Gaza se încheie marţi la ora locală 07:00 (05:00 GMT). Acordul care a permis acest armistiţiu prevede intrarea ajutorului umanitar în Gaza din Egipt, precum şi eliberarea în total a 50 de ostatici şi 150 de prizonieri palestinieni deţinuţi în Israel.

Potrivit autorităţilor israeliene, 1.200 de persoane, în mare majoritate civili, au fost ucise în atacul lansat la 7 octombrie de comandouri ale mişcării islamiste Hamas, de o violenţă şi o amploare fără precedent în istoria Israelului.

Drept represalii, Israelul a promis că va "elimina" Hamas, clasificată organizaţie teroristă de Statele Unite, Uniunea Europeană şi Israel, bombardând fără încetare teritoriul palestinian şi lansând o ofensivă terestră la 27 octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Secretarul general al NATO cere o prelungire a armistiţiului din Gaza: "O prelungire a pauzei ar permite obţinerea eliberării altor ostatici''