Antena Meniu Search
x

Serghei Lavrov susține că UE și NATO formează o "coaliție” pentru a lupta împotriva Rusiei

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a transmis vineri că UE și NATO formează o „coaliție” pentru a se pregăti „în esență” pentru un război cu Rusia, scrie CNN.

de Redactia Observator

la 24.06.2022, 15:15

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei
Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei - Profimedia

Comentând despre aderarea Ucrainei și Moldovei la UE, Lavrov a spus că UE nu este un bloc militar-politic, prin urmare, spre deosebire de NATO, dezvoltarea relațiilor sale cu alte țări nu creează nicio amenințare sau risc pentru Rusia.

Reacţia lui Lavrov după sprijinul primit de Ucraina şi R. Moldova

Cu toate acestea, Rusia percepe că retorica uniunii a fost din ce în ce mai agresivă și „rusofobă”, a spus Lavrov la o conferință de presă comună cu omologul său azer Jeyhun Bayramov, la Baku.

"Uniunea Europeană, împreună cu NATO, formează un fel de coaliție modernă pentru a lupta, în esență, un război cu Federația Rusă”, a spus Lavrov, adăugând că Rusia „va monitoriza acest lucru foarte îndeaproape”.

Pe acelaşi subiect

Consiliul European a acordat Ucrainei și Republicii Moldova statutul de state candidate la UE, joi, în încercarea de a arăta sprijinul oferit celor două țări în fața agresiunii ruse împotriva Ucrainei.

Problema aderării Ucrainei și Moldovei la Uniunea Europeană  a fost etichetată drept „afaceri interne europene” de către purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Totuși, el a adăugat că este crucial ca o decizie în această privință să nu afecteze și mai mult relațiile Rusiei cu cele două țări sau cu blocul european.

„Acestea sunt, desigur, afaceri interne europene”, a spus Peskov reporterilor într-o conferință telefonică regulată.

Ucraina și Republica Moldova au primit statut de candidat la aderarea în UE

Consiliul European a decis, joi seara, acordarea statutului de țară candidată la aderarea la UE pentru Ucraina și Republica Moldova. "Pornim pe drumul spre UE, care va aduce moldovenilor mai multă bunăstare, mai multe oportunități și mai multă ordine în țara lor", a scris pe Facebook Maia Sandu, imediat după anunțul oficialilor europeni. Președintele Iohannis a catalogat decizia drept una "istorică"la fel ca și liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Serghei Lavrov susține că UE și NATO formează o "coaliție” pentru a lupta împotriva Rusiei