Antena Meniu Search
x

Video Soldaţii IDF, în alertă. Trupele israeliene ar putea intra în orice moment în Fâşia Gaza, la semnalul Ministerului Apărării. Corespondenţă Observator din Sderot

Război Israel - Hamas. Valul de ură stârnit de gruparea Hezbollah, care a decretat Ziua Furiei după explozia de la spitalul din Gaza, a crescut în intensitate la nivel global. În Israel însă se simte cel mai puternic. Sud-vestul ţării este permanent sub ameninţarea rachetelor trase de teroriştii Hamas. Acolo se află în continuare şi echipa Observator, formată din Cristi Popovici şi Andrei Feraru. 

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 19.10.2023, 19:41

Vezi și

Cât de departe suntem de intrarea trupelor israeliene în Fâşia Gaza"Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, le-a spus astăzi soldaţilor IDF care sunt mobilizaţi de-a lungul frontului din sud să rămână pregătiţi, pentru că ordinul de intrare terestră în Fâşia Gaza va fi emis în curânt. Gallant a mai precizat că forţele de apărare israeliene se pregătesc pentru un angajament pe termen lung cu inamicii", transmite Cristi Popovici, trimis special Observator.

Biden şi-a dat acordul pentru ofensivă

"Pe front, membrii Hamas au tras astăzi spre Israel. Cel puţin o rachetă a trecut de scutul Iron Dome, distrugând o casă din Sderot. Nu au fost victime, şi asta pentru că oraşul este pustiu. 30.000 de oameni au fost evacuaţi de la începutul războiului. Israelul, în schimb, a distrus zeci de elemente de infrastructură Hamas în ultimele 24 de ore prin bombardamente repetate, asta însemnând tuneluri, instalaţii de lansare a rachetelor şi clădiri logistice", adaugă Cristi Popovici, trimis special Observator.

"Israelul se confruntă şi cu un început de război în norul ţării - gruparea Hezbollah, situată în Liban, a tras astăzi cel puţin 30 de rachete spre poziţiile militarilorisraelieni. Doi oameni au fost răniţi în atac, Israelul ripostând imediat", spune Cristi Popovici, trimis special Observator.

Criza ostaticilor din Fâşia Gaza

Încă o persoană cu cetăţenie română a fost pusă pe lista celor dispăruţi"Până la acest moment, avem patru persoane care au şi cetăţenie română şi o altă cetăţenie, care au decedat din păcate în acest război. Avem alte două persoane dispărute şi încă doi cu origini româneşti. În total, numărul celor dispăruţi sare de 200. Preşedintele american Joe Biden a promis ieri că se vor face toate eforturile posibile pentru ca toţi aceşti oameni să fie scoşi de acolo în viaţă", a precizat Cristi Popovici, trimis special Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Soldaţii IDF, în alertă. Trupele israeliene ar putea intra în orice moment în Fâşia Gaza, la semnalul Ministerului Apărării. Corespondenţă Observator din Sderot