Antena Meniu Search
x

Soția liderului Daghestanului îi cere lui Putin un răgaz de 6 luni pentru a-i pregăti pe tineri de război. "Vă rugăm să ne recomandați instructori"

Soția muftiului Daghestanului i-a cerut lui Vladimir Putin un răgaz de șase luni pentru ca tinerii mobilizați, după anunțul liderului de la Kremlin, să fie pregătiți în centrele de antrenament. Apelul Ainei Gamzatova vine după ce, în regiune, au izbucnit proteste de amploare față de mobilizarea parțială. 

de Redactia Observator

la 30.09.2022, 12:47

Soția liderului Daghestanului îi cere lui Putin un răgaz de 6 luni pentru a-i pregăti pe tineri de război. "Vă rugăm să ne recomandați instructori"
Soția liderului Daghestanului îi cere lui Putin un răgaz de 6 luni pentru a-i pregăti pe tineri de război. "Vă rugăm să ne recomandați instructori" - Twitter

„Promitem ca în termen de șase luni să pregătim profesional copiii din Daghestan în centre de antrenament. Vă rugăm să ne recomandați instructori cu experiență care ar putea antrena războinici adevărați în această perioadă”. în apelul său, Aina Gamzatova subliniază că „tinerii fără absolut nicio pregătire, care nu cunosc tehnici militare și nu știu să folosească arme”, sunt trimiși pe frontul din Ucraina. 

Pe 25 și 26 septembrie, poliția din orașul Makhachkala a intervenit pentru a dispersa participanții la un protest față de acțiunile de mobilizare. Potrivit activiștilor pentru drepturile omului, cel puțin 250 de persoane au fost reținute în cele două zile de manifestații, inclusiv jurnaliștii care transmiteau de la fața locului, potrivit publicației Caucasian Knot

„Oamenii sunt persecutați în ciuda dreptului lor de a organiza manifestații pașnice”, a transmis un reprezentant al ONU. 

Rușii fug din țară prin orice mijloace

Mobilizarea forţată a provocat furia și neîncrederea publicului în toată Rusia. ONG-ul pentru drepturile omului OVD-Info a raportat că au avut loc proteste în 42 de orașe din întreaga țară, inclusiv în sate mici din Republica Daghestan. Sute de protestatari au fost arestați, iar unii dintre ei, "drept pedeapsă" au primit ordine de înrolare chiar în secțiile de poliție. 

Ulterior, la granițele cu Finlanda și Georgia s-au format cozi de mașini cu ruși cre încercau să fugă din țară. În primele trei zile de la anunţul lui Putin, peste 260.000 de bărbaţi ar fi părăsit deja țara. 

Alții au recurs la gesturi extreme: un tânăr chemat în armată şi-a dat foc în faţa unui centru de mobilizare de lângă Moscova, iar un altul a deschis focul într-un centru de recrutare și a împușcat un comandant, după ce prietenul său de doar 19 ani a fost ucis pe front, iar cel mai bun prieten al său a fost chemat în armată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Soția liderului Daghestanului îi cere lui Putin un răgaz de 6 luni pentru a-i pregăti pe tineri de război. "Vă rugăm să ne recomandați instructori"