Meniu
Search
x

Soţia lui Viktor Medvedciuk acuză că oligarhul a fost bătut de serviciile de securitate ucrainene: Au încercat să-i ascundă vânătăile cu părul

Soţia lui Viktor Medvedciuk, unul dintre principalii aliaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin în Ucraina, a declarat că oligarhul a fost bătut de serviciile de securitate ucrainene în timp ce era interogat în detenţie.

De Redactia Observator la 16.04.2022, 10:57

În cadrul unei conferinţe de presă la Moscova, soţia lui Viktor Medvedciuk, Oksana Marchenko, a declarat vineri că una dintre cele două fotografii publicate de Ucraina în această săptămână arată că oligarhul a fost bătut, potrivit Reuters.

O fotografie cu el în cătuşe a fost publicată pe contul oficial de Telegram al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, iar o alta a fost postată de SBU pe Facebook.

Oksana Marchenko: Nu există niciun dubiu că a fost bătut 

Arătând cele două fotografii, Marchenko a declarat că una a fost făcută înainte de a fi interogat şi nu prezintă semne de rănire. O a doua imagine, despre care a spus că a fost făcută în timpul interogatoriului său, îl arată pe acesta cu părul peste frunte.

„Aceasta arată o vânătaie mare şi semne pe care au încercat să le ascundă cu părul. Nu există niciun dubiu că a fost bătut în primele ore de la arestare”, a spus ea.

La trei zile după ce Rusia a invadat Ucraina, autorităţile au declarat că Medvedciuk a evadat din arestul la domiciliu. El fusese plasat în arest la domiciliu în mai 2021 şi fusese acuzat de înaltă trădare şi, ulterior, de complicitate la terorism.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Soţia lui Viktor Medvedciuk acuză că oligarhul a fost bătut de serviciile de securitate ucrainene: Au încercat să-i ascundă vânătăile cu părul