Antena Meniu Search
x

Spania anunţă, înainte de vizita lui Zelenski la Madrid, că va livra Kievului rachete Patriot şi tancuri Leopard

Război în Ucraina. Spania intenţionează să trimită Ucrainei rachete Patriot şi tancuri Leopard, ca parte a unui pachet de ajutor militar de 1,13 miliarde de euro anunţat în aprilie, a informat luni ziarul El Pais, citând surse sub rezerva anonimatului apropiate acestui dosar, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 27.05.2024 , 10:24

Spania va livra Kievului rachete Patriot şi tancuri Leopard
Spania va livra Kievului rachete Patriot şi tancuri Leopard - Facebook

Spania va livra Ucrainei circa zece rachete antiaeriene Patriot şi 19 tancuri germane Leopard 2A4 second-hand, precum şi arme fabricate în Spania, între care echipamente antidronă şi muniţie, a mai spus ziarul.

Noile livrări de armament vor fi anunţate în timpul unei vizite oficiale a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Madrid, luni, unde acesta se va întâlni cu premierul Pedro Sanchez şi cu regele Felipe, precizează publicaţia menţionată.

Costul pachetului a fost aprobat luna trecută de guvern, însă până acum nu se ştia ce arme va include. Purtătorii de cuvânt ai premierului Sanchez au refuzat să dea declaraţii în legătură cu informaţia apărută în El Pais.

Articolul continuă după reclamă

Zelenski, vizită oficială în Spania

Pe acelaşi subiect

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care îşi îndeamnă aliaţii să-şi întărească ajutorul pentru a contracara ofensiva rusă, se va afla luni la Madrid unde se va întâlni cu premierul spaniol Pedro Sanchez. Regele Felipe al VI-lea îl va primi, de asemenea, pe liderul ucrainean, a anunţat palatul într-un comunicat. Aceasta este prima vizită oficială a preşedintelui Zelenski în Spania de când a venit la putere în 2019, la mai bine de doi ani de la începutul invaziei ruse a ţării sale.

Prim-ministrul Sanchez le-a explicat miercuri deputaţilor spanioli că va fi semnat un acord de cooperare bilaterală. "De îndată ce situaţia de pe front o va permite, vom semna un acord cu Ucraina care va consolida cooperarea economică, socială şi instituţională dintre ţările noastre", a declarat el.

Preşedintele Zelenski era aşteptat la Madrid la mijlocul lui mai pentru o vizită oficială, dar a fost nevoit să-şi anuleze vizita din cauza noii ofensive ruseşti din nordul Ucrainei, potrivit presei spaniole. Şeful statului ucrainean urmează să semneze, potrivit cotidianului El Pais, un acord bilateral de securitate menit să garanteze sprijinul militar al Madridului pentru Kiev. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Toate firmele, obligate să folosească POS. Credeţi că măsura va combate evaziunea fiscală?
Observator » Stiri externe » Spania anunţă, înainte de vizita lui Zelenski la Madrid, că va livra Kievului rachete Patriot şi tancuri Leopard