Antena Meniu Search
x

Video Ruşii au bombardat un magazin de bricolaj din Harkov: cel puţin 14 morţi şi peste 40 de răniţi. Zelenski: "Doar nebuni ca Putin pot face asta"

Război în Ucraina. Lipsită de apărare antiaeriană, Ucraina suferă zilnic noi lovituri care o îndoliază. Cel puţin 14 oameni au murit şi peste 40 au fost răniţi după ce un magazin de bricolaj din Harkov a fost bombardat de ruşi. Armata lui Putin a lansat peste noapte şi zeci de drone şi rachete. Din acest motiv, şeful NATO cere aliaţilor lui Zelenski să permită Kievului să lovească ţinte din Rusia cu arme occidentale.

de Redactia Observator

la 26.05.2024 , 20:20

Imaginile de pe camerele de supraveghere arată arată mai mulţi clienţi care făceau cumpărături atunci când cele două bombe ghidate au lovit în plin magazinul de bricolaj. Zeci de ambulanţe şi maşini de pompieri s-au grăbit către centrul comercial, imediat după bombardament. În clădire erau în acel moment circa 200 de oameni, care au fost simţit din plin impactul devastator. Pereţii clădirii au fost spulberaţi efectiv, iar resturile au luat foc. Pompierii au lucrat până târziu în noapte ca să stingă focul.

Rusia a atacat şapte regiuni cu peste 40 de drone şi rachete de croazieră

Imagini sfâşietoare surprinse la locul tragediei arată trupurile angajaţilor magazinului şi ale clienţilor întinse pe jos, în parcare. "Atacul din Harkov este încă o manifestare a nebuniei ruşilor, nu pot să spun altfel. Doar nebuni precum Putin sunt capabili să omoare și să terorizeze oamenii într-un mod atât de josnic", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. Peste noapte, Rusia a atacat şapte regiuni cu peste 40 de drone şi rachete de croazieră. Cele mai multe au fost doborâte, dar Kievul cere aliaţilor noi sisteme de apărare antiaeriană.  

Vezi și

În plus, Zelenski vrea permisiunea să lanseze atacuri în interiorul Rusiei cu armele occidentale. Până acum, doar Marea Britanie a fost de acord, dar lucrurile se pot schimba. Secretarul general al NATO susţine cererea preşedintelui ucrainean. "Să refuzi Ucrainei posibilitatea de a folosi aceste arme împotriva unor ţinte militare legitime, aflate pe teritoriul rus, înseamnă să le îngreunezi propria apărare. Vorbim despre autoapărare. Autoapărarea este trecută în Carta ONU, este legală şi legitimă", a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Ţările baltice, Polonia, Finlanda și Norvegia au anunţat că vor ridica un zid de drone pentru a se apăra de atacuri ruse. Iar în Marea Britanie, premierul a anunţat că serviciul militar va fi obligatoriu, dacă Partidul Conservator va câştiga alegerile din iulie. Tinerii peste 18 ani vor putea să aleagă între un stagiu de un an sau un weekend pe lună timp de 12 luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Toate firmele, obligate să folosească POS. Credeţi că măsura va combate evaziunea fiscală?
Observator » Stiri externe » Ruşii au bombardat un magazin de bricolaj din Harkov: cel puţin 14 morţi şi peste 40 de răniţi. Zelenski: "Doar nebuni ca Putin pot face asta"