Antena Meniu Search
x

Galerie foto Starurile de la Hollywood îl omagiază pe Sidney Poitier: „O legendă; unul dintre cei mai mari actori ai generaţiei sale”

Staruri de la Hollywood precum Tyler Perry, Whoopi Goldberg şi Viola Davis i-au adus omagii, vineri, pe reţelele de socializare, legendarului Sidney Poitier care a murit la vârsta de 94 de ani. Poitier a intrat în istorie ca primul actor de culoare care a câştigat premiul Oscar pentru „cel mai bun actor”.

de Redactia Observator

la 07.01.2022, 20:26

Poitier a jucat în filme revoluţionare precum „Guess Who’s Coming to Dinner”, „In the Heat of the Night” şi „They Call Me Mister Tibbs”. 

Omagii aduse de la Hollywood marelui actor Sidney Poitier

„Graţia şi clasa pe care acest om ni le-a arătat de-a lungul întregii sale vieţi, exemplul pe care mi l-a dat, nu doar ca om de culoare, ci şi ca fiinţă umană, nu vor fi uitate niciodată. Nu există niciun om în această industrie care să fi fost mai mult o stea polară pentru mine decât Sidney Poitier”, a scris Tyler Perry, potrivit mediafax.

„Un rege”, a scris Questlove. „Unul dintre cei mai mari actori ai generaţiei sale. Cu toţii avem epoca noastră Poitier. Crescut în anii '70, pot spune că „Uptown Saturday Night” a fost primul film pe care l-am văzut”.  

Pe acelaşi subiect

Whoopi Goldberg a spus în omagiul ei că Poitier „ne-a arătat cum să ajungem la stele”. 

Actorul Jeffrey Wright l-a numit pe Poitier un „actor reper”. „Nu mai este altul ca el. Ce frumuseţe, graţie, căldură, un om cu adevărat regal”, a scris el. 

Tina Knowles a spus: „Sir Sidney Poitier, tuturor ne va fi dor de tine! A fost un adevărat actor de clasă! O emblemă pentru actorii de culoare. Frumos, talentat şi atât de amabil. Am avut plăcerea de a-l întâlni şi de a vorbi cu el de mai multe ori. Mă rog pentru familia lui. RIP, Sir!”

„Când rosteşti numele Sidney Poitier, există întotdeauna o reverenţă şi umanitate ataşată acestui nume”, a postat Coleman Domingo

„Niciun cuvânt nu poate descrie modul în care munca ta mi-a schimbat radical viaţa. Demnitatea, normalitatea, puterea, excelenţa şi puterea pură pe care le-ai adus rolurilor tale, ne-au arătat că noi, ca oameni de culoare, am contat!!! A fost o onoare...”, a scris pe Twitter Viola Davis

„Sidney Poitier. O legendă absolută. Unul dintre cei mai mari”, a scris actorul Joseph Gordon-Levitt

Sidney Poitier, primul bărbat de culoare care a câștigat Oscarul

Sidney Poitier, actorul care a spart numeroase bariere de la Hollywood în anii 1950 și 1960 – cel mai faimos în 1964, când a devenit primul bărbat de culoare care a câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor – a murit, au informat vineri buletinele de știri din Bahamas. 

De-a lungul carierei sale, Poitier a fost în mod repetat „primul”. A devenit primul om de culoare care a câștigat un premiu internațional de film la Festivalul de Film de la Veneția în 1957; primul care a fost nominalizat pentru cel mai bun actor la Premiile Academiei în 1958; și, bineînțeles, a devenit primul care a câștigat premiul, în 1963, pentru „Lilies of the Field”, potrivit HuffPost.

În 1969, în timp ce revizuia filmul Poitier „The Lost Man”, Vincent Canby , de la The New York Times, scria: „Sidney Poitier nu face filme, el face repere”. Parțial, Canby a însemnat linia ca un atac la Poitier, care a continuat să lucreze cu bărbați pe care Canby i-a considerat „directori de mâna a doua”. Dar a fost, de asemenea, un semn indiscutabil din cap la lista lungă de primii deja asociate cu numele lui Poitier la acel moment.

Sidney Poitier, actor, regizor şi activist de la Hollywood care a remodelat cultura şi a deschis calea pentru nenumăraţi alţi actori de culoare cu filme clasice precum „In the Heat of the Night” şi „Guess Who’s Coming to Dinner”, a murit, a declarat vineri pentru NBC News o sursă apropiată familiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Starurile de la Hollywood îl omagiază pe Sidney Poitier: „O legendă; unul dintre cei mai mari actori ai generaţiei sale”