Antena Meniu Search
x

SUA și aliații din Asia promit un răspuns "fără precedent" dacă Kim Jong-un va face un nou test nuclear

Statele Unite, Japonia și Coreea de Sud au avertizat miercuri că un răspuns "fără precedent" ar fi justificat dacă Coreea de Nord va efectua un al șaptelea test cu bombă nucleară. Washingtonul și aliații săi consideră că regimul lui Kim Jong-un ar putea relua testele atomice pentru prima dată din 2017, notează Reuters.

de Redactia Observator

la 26.10.2022, 08:53

Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord
SUA și aliații săi promit un răspuns "fără precedent" dacă Kim Jong-un va face un nou test nuclear - Profimedia

"Am fost de acord că un răspuns fără precedent ar fi necesar dacă Coreea de Nord va continua cu un al șaptelea test nuclear", a declarat ministrul sud-coreean de Externe, Cho Hyun-dong, într-o conferință de presă la Tokyo.

Ministrul Cho a discutat pe această temă alături de omologii săi japonezi și americani, ministrul adjunct de externe Takeo Mori și secretarul adjunct de stat Wendy Sherman.

"Cerem Coreei de Nord să se abțină de la alte provocări", a declarat Sherman, numindu-i pe oficialii de la Phenian "nesăbuiți și profund destabilizatori pentru regiune".

Testele balistice ale Coreei de Nord, motiv de îngrijorare în regiune

Coreea de Nord a efectuat teste balistice într-un ritm fără precedent în acest an, lansând câteva zeci de rachete balistice, inclusiv una care a zburat deasupra Japoniei. Înfuriat de activitățile militare ale Coreei de Sud, Kim Jong-un a lansat săptămâna trecută sute de obuze de artilerie în largul coastelor sale, o acțiune care reprezintă un avertisment grav pentru vecinul său din sud.

În septembrie, USS Ronald Reagan, alături de alte nave americane, au efectuat exerciții militare comune cu forțele sud-coreene ca răspuns la un test nord-coreean cu rachete balistice în ceea ce a fost primul lor antrenament militar comun care a implicat un portavion american din 2017.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » SUA și aliații din Asia promit un răspuns "fără precedent" dacă Kim Jong-un va face un nou test nuclear