Antena Meniu Search
x

Secretarul general al ONU condamnă cel mai recent test nuclear al regimului lui Kim Jong-un

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a condamnat marţi lansarea de către Coreea de Nord a unei rachete balistice deasupra Japoniei, denunţând o "escaladare", a declarat purtătorul său de cuvânt, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 04.10.2022, 22:29

Secretarul general al ONU condamnă cel mai recent test nuclear al regimului lui Kim Jong-un - Profimedia

"Este clar o escaladare", a afirmat Stéphane Dujarric. Secretarul general "face apel la guvernul Coreei de Nord să reia dialogul cu părţile implicate, cu scopul de a realiza ceea ce am cerut de mult timp, o denuclearizare completă şi verificabilă a Peninsulei Coreea".

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neidentificată, a anunţat marţi armata sud-coreeană. Tirul acestei rachete, care se înscrie într-o campanie intensivă de teste lansate de Phenian, a avut loc în "est", a indicat înaltul comandament al armatei sud-coreene într-un comunicat, fără a da alte detalii.

Paza de coastă japoneză a confirmat, de asemenea, lansarea unei rachete nord-coreene.

Coreea de Nord, care este supusă sancţiunilor ONU pentru programele sale de armament, caută, în general, să obţină un impact geopolitic maxim pentru testele sale, alegând momentul care i se pare cel mai oportun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Secretarul general al ONU condamnă cel mai recent test nuclear al regimului lui Kim Jong-un