Antena Meniu Search
x

"Sunt prea tânăr să mor!" O mamă din Israel a ascultat neputincioasă, la telefon, cum cei doi copii sunt răpiţi de militanţii Hamas. Teroriştii au intrat peste ei în casă

E stare de război în Israel, iar la mijloc sunt prinşi civilii, oamenii nevinovaţi care au de suferit şi de pierdut totul. Nici copiii nu sunt feriţi de pericole. O femeie din Israel, mamă a doi copii, povesteşte cum şi-a pierdut micuţii cu doar o zi în urmă. Aceasta vorbea la telefon cu ei, când militanţii Hamas au năvălit în casă şi i-au răpit. "Sunt prea tânăr să mor", le-ar fi spus mezinul "teroriştilor", Apoi, tăcere. Nimeni nu mai ştie nimic de soarta celor doi copilaşi.

de Redactia Observator

la 08.10.2023, 17:55

Război în Israel. Sute de morţi şi mii de răniţi
Război în Israel. Sute de morţi şi mii de răniţi - Profimedia (scop ilustrativ)

O femeie din Israel a povestit pentru CNN clipele grele trăite sâmbătă, după atacul grupării Hamas. Aceasta vorbea la telefon cu cei doi copii, când militanţii palestinieni au dat năvală peste ei în casă şi i-au răpit. Identitatea mamei şi a minorilor nu a fost dezvăluită, din motive de siguranţă. Femeia a adăugat că cei doi copii, de 12, respectiv 16 ani, se aflau singuri în buncăr pentru că ea era plecată.

Mărturia cutremurătoare a unei mame din Israel. Cei doi copii, răpiţi de Hamas

"În jurul orei 8:30, au spart uşa de la intrare", spune femeia. "Copiii erau speriaţi de moarte. Nici măcar nu pot să-mi imaginez cum s-au simţit. Şi eu nu eram acolo ca să-i ajut", adaugă ea. Aceasta a precizat că şi-a rugat cei doi copii să păstreze liniştea şi să încuie uşa camerei, însă acestea nu s-au putut închide pentru că nimeni nu era pregătit de atac.

"Pe la 8:45, uşa a cedat. I-am auzit pe terorişti vorbind în arabă cu adolescenţii mei. Cel mic le-a răspuns: Sunt prea tânăr să mor", povesteşte ea. Apoi, telefonul s-a închis. "Asta a fost ultima oară când am auzit veşti despre ei. A fost o zi cumplit de grea", mărturiseşte femeia.

Pe acelaşi subiect

Este posibil ca până la 100 de ostatici israelieni, inclusiv femei și copii, să fi fost luați în Gaza de către Hamas, ceea ce complică enorm orice operațiune militară israeliană de eliberare a acestora, scrie The Guardian.

Război în Israel. Sute de morţi şi mii de răniţi

Sute de oameni au fost ucişi şi alţi peste 2.000 răniţi în Israel, după ce mii de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza. Dezastrul a început sâmbătă dimineaţă când teroriştii Hamas au pătruns în ţară fie pe mare, fie cu paraşutele. Oamenii simpli au fost luaţi ostatici de pe străzi, iar alţii au fost ucişi la întâmplare. 

Israelul a răspuns însă pe măsură şi a lansat la rândul său o serie de atacuri. În Gaza, riposta israeliană a ucis peste 230 de oameni şi a rănit aproape 1.800.

Cabinetul de securitate al Israelului declară stare de război în urma atacurilor organizaţiei extremiste palestiniene Hamas, permiţând "paşi militari de anvergură", a anunţat duminică biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit DPA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Stiri externe » "Sunt prea tânăr să mor!" O mamă din Israel a ascultat neputincioasă, la telefon, cum cei doi copii sunt răpiţi de militanţii Hamas. Teroriştii au intrat peste ei în casă