Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sute de soldaţi ruşi s-au predat în Kursk, anunţă Zelenski. Imagine cu presupuşi soldaţi ruşi, legaţi la ochi, transportaţi într-o camionetă

Război în Ucraina. "Sute" de soldați ruși s-au predat până acum în timpul ofensivei ucrainene în regiunea Kursk din Rusia, a declarat marţi noapte președintele Volodimir Zelenski. Ulterior în cursul zilei de miercuri, comandantul-şef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, i-a raportat președintelui că forțele ucrainene care operează în regiunea Kursk au capturat peste 100 de militari ruși doar în utimele 24 de ore.

de Redactia Observator

la 14.08.2024 , 16:43

Sute de soldaţi ruşi s-au predat în Kursk, anunţă Zelenski. Imagine cu presupuşi soldaţi ruşi legaţi la ochi, transportaţi într-o camionetă
Sute de soldaţi ruşi s-au predat în Kursk, anunţă Zelenski. Imagine cu presupuşi soldaţi ruşi legaţi la ochi, transportaţi într-o camionetă - Profimedia

"Sute de soldați ruși s-au predat deja și vor fi tratați uman. Ei nu au primit un astfel de tratament nici măcar de la propria lor armată rusă", a spus Zelenski în discursul său de marţi noapte.

Ulterior în cursul zilei de miercuri, Zelenski a spus într-o postare pe Telegram, că a primit un raport matinal de la Oleksandr Sîrski și că s-au făcut "progrese suplimentare" în Kursk.

"Forțele ucrainene au avansat cu 1- 2 kilometri în diferite zone de la începutul zilei (n.r.de ieri)", a spus Sîrski. "Peste 100 de soldați ruși au fost capturați în aceeași perioadă".

Articolul continuă după reclamă

Incursiunea Ucrainei în regiunea Kursk a început pe 6 august, iar până pe 13 august, Ucraina susţine că are sub control 74 de aşezări din regiune.

Pe acelaşi subiect

Autoritățile regionale ale Rusiei au susținut pe 12 august că Ucraina are sub control 28 de așezări din regiunea Kursk, de-a lungul unui front de 40 de kilometri, cu o adâncime de 12 kilometri.

Ministerul de Externe de la Kiev a declarat pe 13 august că "spre deosebire de Rusia, Ucraina nu caută să anexeze teritoriu", ci vrea să "protejeze viețile cetăţenilor săi".

Incursiunea Ucrainei în regiunea Kursk din Rusia are ca scop să împiedice Moscova să trimită întăriri suplimentare pe frontul din Donbas și să oprească atacurile transfrontaliere ale Rusiei.

Ucrainenii au publicat pe 13 august o fotografie cu presupuşi soldaţi ruşi legaţi la ochi transportaţi într-o camionetă. Imaginea a fost realizată în regiunea ucraineană Sumî care se învecinează cu Kursk, potrivit site-ului de ştiri în limbă rusă Meduza, gestionat din Letonia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Sute de soldaţi ruşi s-au predat în Kursk, anunţă Zelenski. Imagine cu presupuşi soldaţi ruşi, legaţi la ochi, transportaţi într-o camionetă