Antena Meniu Search
x

"Țară de masochiști". Ucrainenii râd de obsesia rușilor de a cuceri orașul minier Soledar

Rusia este o “țară de masochiști”, au transmis ucrainenii, în timp ce râd de obsesia Kremlinului de a încerca să captureze cu orice preț orașul minier Soledar, în ciuda numeroaselor victime înregistrate, potrivit newsweek.com.

de Redactia Observator

la 11.01.2023, 11:33

"Țară de masochiști". Ucrainenii râd de obsesia rușilor de a cuceri orașul minier Soledar
"Țară de masochiști". Ucrainenii râd de obsesia rușilor de a cuceri orașul minier Soledar - Poliția de Frontieră ucraineană

Ministerul britanic al Apărării a declarat, marți, că recentele progrese ale forțelor ruse și ale mercenarilor Wagner înseamnă că, probabil, Moscova deține „controlul asupra celei mai mari” zone din Soledar, care se află în regiunea Donețk din estul Ucrainei, nu departe de orașul asediat Bahmut. 

Liderul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a susținut marți că trupele sale au preluat controlul „întregului teritoriu Soledar”, potrivit Reuters. Ucraina nu confirmă informația, insistând că luptele continuă. Kievul a sugerat, de asemenea, că progresul Rusiei nu va fi atât de mare dacă va reuși să cucerească orașul. 

„O țară de masochiști”, a scris Ministerul Apărării al Ucrainei pe Twitter. "Chiar și după ce a suferit pierderi colosale, Rusia încă încearcă, într-un mod maniacal, să pună mâna pe Soledar – unde se află cele mai mari mine de sare din Europa. Cred ei că sarea va vindeca rănile ocupanților mutilați?"

Tentativele Rusiei de a cuceri orașul Soledar fac parte dintr-un efort extins de a prelua controlul asupra întregului Donețk, una dintre cele patru regiuni pe care președintele rus Vladimir Putin a pretins că le-a anexat, anul trecut.

Pe acelaşi subiect

Cucerirea orașelor Soledar și Bahmut nu ar oferi o victorie strategică rușilor

Controlul rus asupra Soledarului nu ar avea vreun impact major și nu va afecta soarta războiului, sunt de părere mai mulți experți militari. Pierderile grele suferite de partea rusă și faptul că Ucraina și-a construit linii defensive pentru a se întoarce înseamnă că orice victorie rusă aici, dacă va avea loc, ar fi una a la Pirus, adică obținută cu un cost atât de mare pentru învingător, încât aproape că echivalează cu o înfrângere. Profesorul de științe politice de la Universitatea Northwestern, William Reno, a declarat anterior pentru Newsweek că beneficiile tactice ale preluarii orașului de către Rusia vor fi „limitate”.

„Acea bătălie face parte dintr-o luptă mai amplă pentru Bahmut”, a spus Reno. „Obținerea controlului asupra Soledar și Bahmut nu ar reprezenta o victorie strategică semnificativă și nici nu le-ar îmbunătăți perspectivele pe termen lung în altă parte în Ucraina”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni seară că Bahmut a fost „distrus aproape complet”, numind asaltul asupra orașului o „nebunie”. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » "Țară de masochiști". Ucrainenii râd de obsesia rușilor de a cuceri orașul minier Soledar