Antena Meniu Search
x

Video Târgurile de Crăciun îşi deschid porţile în întreaga Europă. Cât costă o săptămână de vacanţă în ţara lui Moş Crăciun

Chiar şi în pandemie, Târgurile de Crăciun rămân vedetele Sărbătorilor de Iarnă în Europa. Acolo unde se vor deschide. În Germania, doar câteva oraşe îşi vor permite luxul să sărbătorească ca pe vremuri. Mai norocoşi sunt cei din nordul continentului, unde rata de vaccinare mare i-a păzit pe cei de acolo de valul patru al pandemiei. O alternativă este şi Ţara lui Moş Crăciun, care a început deja să primească oaspeţi şi scrisori de la copii din întreaga lume.

de Redactia Observator

la 25.11.2021, 10:43

Vezi și

Decoraţiuni colorate, plăcinte, cârnaţi, vin fiert. La Piaţa de Crăciun din Frankfurt găseşti de toate, dar mai ales oameni bucuroşi că pandemia nu le-a răpit şi această tradiţie. Se intră cu certificat verde, pe care trebuie să îl prezinte chiar şi Moş Crăciun. Masca este şi ea obligatorie. 

Anuschka Haman, participant târg: Suntem fericiţi că putem fi aici anul acesta. Sperăm şi ţinem pumnii să putem sta deschişi până la Crăciun. 

Citește și: Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România. Unde te poți distra alături de cei dragi    

Numai că nimeni nu ştie în acest moment dacă târgul va rămâne deschis. Depinde de evoluţia pandemiei în Germania. Iar cazurile noi cresc de la o zi la alta. Ieri, aproape 50.000 de bolnavi au fost confirmaţi cu COVID-19 şi oficialii de la Berlin iau tot mai des în calcul noi restricţii. Deja, mai multe landuri au anunţat că târgurile de Crăciun nu se vor deschide anul acesta.  Este cazul Bavariei. 

Pe acelaşi subiect

Alexander Weiss, participant târg: Păcat de munca noastră, de tot ce am făcut.  

Alexander Siljanovic, participant târg: Mulţi bani şi multă muncă s-au dus pe apa Sâmbetei. 

Nordicii vor putea sărbătorii în voie

Mai norocoşi sunt cei care locuiesc în nordul continentului, unde rata de vaccinare este mare şi valul patru a fost ţinut sub control. În Stockholm, Târgul de Crăciun s-a deschis weekendul trecut şi este vizitat zilnic de sute de turişti, iar restricţiile sunt minime. Certificatul verde este şi în Suedia biletul de intrare în ţară. Pentru cei care nu vor să mergă până în ţările nordice, agenţiile de turism s-au pregătit cu oferte pentru târgurile de sărbători de Praga, Budapesta sau Bratislava.  

Lucian Bădârcea, reprezentant agenţie turism: Preţurile încep de la 220 de euro de persoană, cu mic dejun, pentru un pachet de 3 nopţi, cu autocar inclus. Încercăm să redirecţionăm turiştii la Târgurile de Crăciun către oraşele din Europa unde se mai ţin. 

Pregătit să primească oaspeţi este şi Moş Crăciun, care, aseară, a dat startul oficial al Sărbătorilor de Iarnă din casa lui din Rovaniemi, Laponia.  

Ana Gherasim, reprezentant agentie turism:  Avem planificate două zboruri charter, unul cu plecare în 18 decembrie şi celălalt cu plecare în 22 decembrie. Avionul din 22 decembrie este ocupat integral, iar pentru plecarea din 18 mai avem foarte puţine locuri disponibile. Tariful pentru acest pachet porneşte de la 1450 de euro pentru copil şi 1950 de euro pentru adult. 

O săptămână de vacanţă în ţara lui Moş Crăciun porneşte de la 1.450 de euro pentru un copil şi 1950 de euro pentru un adult. În preţ intră zborul, masa şi întâlnirea cu Moş Crăciun. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Târgurile de Crăciun îşi deschid porţile în întreaga Europă. Cât costă o săptămână de vacanţă în ţara lui Moş Crăciun