Antena Meniu Search
x

Video Bucureştenii vor avea două târguri de Crăciun în acest an. Accesul va fi permis doar cu certificatul verde şi plata unei taxe

După doi ani fără târg de Crăciun, peste o lună bucureştenii vor avea două. Însă cu taxă şi nu pentru oricine, doar pentru cei vaccinaţi sau trecuţi prin boală. Potrivit acestor reguli, primarul Capitalei, cel care organizează târgurile, nu va putea participa. Între timp, în oraş, se montează luminiţele de crăciun. Doar locuitorii din sectorul 1 nu vor avea parte de o atmosefră de sărbători.

de Redactia Observator

la 13.11.2021, 20:01

Vezi și

Sunt imagini de la ultimul târg de Crăciun din 2019. De atunci şi până acum, din cauza pandemiei, bucureştenii nu au mai putut ieşi la astfel de eveniment. 

Bucureştean: A fost trist, nu am avut ce cadouri să ofer prietenilor. Anul acesta sper să fie o ocazie să iau cadouri entrut cei dragi.

Mai mult primăria va organiza nu unul, ci două târguri de Crăciun. Intrarea va fi însă cu taxă. 

Andreea Milea, reporter Observator: Unul dintre târgurile de Crăciun organizate în Capitală va fi chiar aici in Piaţa Universităţii unde au început deja şi pregătirile, însă veţi avea de plătit o taxă ca să intraţi, 5 lei online si 7 lei dacă plătiţi direct la intrare. Târgul se va deschide pe 26 noiembrie. 

Pe acelaşi subiect

La Târgul de Crăciun doar cu certificatul verde

Şi va rămâne deschis timp de o lună. Primăria spune că banii încasaţi de la oameni vor fi folosiţi pentru a acoperi costurile pentru organizarea evenimentului. 

Localnic. Probabil anul trecut nu au vrut să aloce fonduri, bănuiesc că ăsta a fost unul din motive. 

Bucureştean: Cred că o să merg. Mă bucur că se întâmplă şi că avem ceva de făcut de Crăciun mai ales că sărbătorile sunt foarte frumoase aici în România şi în Bucureşti cu toate luminile din oraş. 

Şi într adevăr se va intra doar cu certificat verde şi doar la 30 la sută din capacitate.

Culmea, după propriile reguli, primarul Capitalei Nicuşor Dan nu va putea participa la eveniment pentru că nu este vaccinat. 

Cetăţean: Am făcut vaccin şi mă încadrez.  Probabil nu va fi prezent. Va trebui să îl întrebăm pe el să vedem ce zice. De ce nu si-a facut vaccin. 

Cel de-al doilea târg se va ţine în Piaţa Constituţiei. Organizatorii Untold ar putea să se ocupe de acest eveniment.  Între timp, primăriile de sector au început să monteze luminiţele de Crăciun. Doar în sectorul 1, altfel cel mai bogat din capitală,  edilii au anunţat că nu vor da bani pentru decoraţiunile de Crăciun. Sectoarele 5 şi 6 în schimb investesc peste 1 milion şi jumătate de lei pentru a crea atmosferă de sărbătoare pe străzi. 

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: Vorbim despre 600 de mii de leduri care vor fi amplasate în special in arbori. Şi un târg mai mare în Parcul Drumul Taberei în zona lacului, inclusiv un patinoar.

Primăria Capitalei va folosi ornamentele vechi, cele 3.000 de instalaţii  cumpărate de vechea administraţie. Luminiţele de Crăciun se vor aprinde, cel mai probabil, pe întâi decembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Bucureştenii vor avea două târguri de Crăciun în acest an. Accesul va fi permis doar cu certificatul verde şi plata unei taxe