Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Trupa actorului Jack Black şi-a anulat turneul din cauza unei glume controversate: "Să nu îl ratezi pe Trump data viitoare"

Actorul şi muzicianul Jack Black a anulat turneul duo-ului rock Tenacious D, în urma unui comentariu făcut pe scenă de colegul său de trupă Kyle Gass care părea să susţină asasinarea lui Donald Trump, scrie The Guardian.

de Redactia Observator

la 17.07.2024 , 15:22

Trupa actorului Jack Black şi-a anulat turneul din cauza unei glume controversate: "Să nu îl ratezi pe Trump data viitoare"
Trupa actorului Jack Black şi-a anulat turneul din cauza unei glume controversate: "Să nu îl ratezi pe Trump data viitoare" - Profimedia

Gass îşi sărbătorea duminică ziua de naştere în timpul unui concert în Sydney, cu tort pe scenă. Black i-a spus lui Gass să îşi pună o dorinţă în timp ce sufla în lumânări, iar Gass a răspuns, în râsetele publicului, "Să nu îl ratezi pe Trump data viitoare", o referire la tentativa eşuată de asasinat a lui Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, la un miting Trump din ziua precedentă.

Black a continuat concertul după comentariile lui Gass, dar a făcut acum o declaraţie: "Am fost luat prin surprindere de ceea ce s-a spus la spectacolul de duminică. Nu aş tolera niciodată discursul instigator la ură sau nu aş încuraja violenţa politică sub nicio formă. După multă reflecţie, nu mai cred că este oportun să continui turneul Tenacious D şi toate planurile creative viitoare sunt în aşteptare. Le sunt recunoscător fanilor pentru sprijinul şi înţelegerea lor".

Trupa Tenacious D urma să concerteze încă patru concerte în Australia înainte de a călători în Noua Zeelandă.

Articolul continuă după reclamă

Un senator australian a cerut ca trupa să fie scoasă din ţară

Pe acelaşi subiect

Un senator australian, Ralph Babet, a cerut ca trupa să fie scoasă din ţară, declarând marţi: "Îl invit pe prim-ministrul Anthony Albanese să mi se alăture în denunţarea Tenacious D, a lui Jack Black şi a membrului trupei Kyle Gass şi îl invit pe ministrul Imigraţiei Andrew Giles să le anuleze vizele şi să îi deporteze imediat. Orice altceva mai puţin decât o deportare este o aprobare a împuşcăturilor şi a tentativei de asasinare a lui Donald J Trump".

Gass a făcut propria sa declaraţie pe social media: "Replica pe care am improvizat-o duminică seara în Sydney a fost extrem de nepotrivită, periculoasă şi o greşeală teribilă. Nu tolerez violenţa de niciun fel, sub nicio formă, împotriva nimănui. Ceea ce s-a întâmplat a fost o tragedie şi îmi pare incredibil de rău pentru lipsa mea gravă de judecată". 

Tenacious D îmbină comedia şi rock-ul clasic de peste 30 de ani, parteneriatul creativ dintre Black şi Gass datând de mai mult timp, de la mijlocul anilor 1980, când amândoi erau actori în trupa de teatru Actors' Gang. Au început să compună muzică împreună, au susţinut spectacolul de debut în 1994 şi au devenit foarte iubiţi de trupele rock pe care le imitau, precum Tool, Foo Fighters.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Trupa actorului Jack Black şi-a anulat turneul din cauza unei glume controversate: "Să nu îl ratezi pe Trump data viitoare"