Antena Meniu Search
x

Curs valutar

FBI nu ştie motivul tentativei de asasinat asupra lui Trump nici la 3 zile de la atac. I-au spart telefonul şi verificat calculatorul lui Thomas Crooks

Tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump. Agenții FBi au reușit să deblocheze telefonul lui Thomas Matthew Crooks, tânărul care a pus la cale tentativa de asasinat asupra fostului președinte al SUA

de Redactia Observator

la 17.07.2024 , 12:16

FBI nu ştie motivul tentativei de asasinat asupra lui Trump nici la 3 zile de la atac
FBI nu ştie motivul tentativei de asasinat asupra lui Trump nici la 3 zile de la atac - Profimedia

La trei zile de la atacul care a șocat o lume întreagă, agenții FBI nu au reușit să răspundă la întrebările legate de acest caz. au deblocat telefonul lui Thomas și, deși sperau că îi va ajuta să înțeleagă ce l-a determinat pe tânăr să încercece să-l asasineze pe Trump, tot nu au reuşit să afle motivul atacului, potrivit Axios.

FBI a declarat, de asemenea, că a primit „sute de fotografii și videoclipuri realizate la fața locului”, pe care le examinează. Cu toate acestea, NBC News a raportat luni că o analiză preliminară a telefonului lui Crooks nu i-a ajutat pe anchetatori să determine motivul atacului.

Plănuia să declanșeze o explozie de la distanță

Articolul continuă după reclamă

Crooks avea la el un detonator cu telecomandă, iar portbagajul mașinii sale conținea o cutie metalică cu explozibili care era conectată cu fire la un receiver. Este un semn că a gândit un atac mult mai letal, intenţionând să declanșeze o explozie de la distanță. Anchetatorii iau în considerare teoria conform căreia ar fi plănuit o diversiune în timpul atacului.

Nu este clar cum a asamblat dispozitivele explozive găsite în mașina lui. Anchetatorii care au analizat istoricul căutărilor sale online nu au găsit niciun indiciu că s-a documentat cum să producă bomba acasă, au spus oficialii citaţi de CNN.

Pușca model AR folosită de Crooks pentru a trage asupra lui Trump a fost cumpărată legal de tatăl său, Matthew Crooks. Acesta avea peste 20 de arme de foc înregistrate şi pe care le ţinea în casa familiei, conform poliției  din Pennsylvania. Toate armele au fost cumpărate legal.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » FBI nu ştie motivul tentativei de asasinat asupra lui Trump nici la 3 zile de la atac. I-au spart telefonul şi verificat calculatorul lui Thomas Crooks